İdris Naim Şahin, Ordu adaylığı için CHP şartını koştu

İdris Naim Şahin, Ordu adaylığı için CHP şartını koştu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İdris Naim Şahin’in Ordu adaylığıyla ilgili 'Bildiğim kadarıyla, CHP ile işbirliği şartı ile aday olmak istiyor' dedi.

Eski İçişleri Bakanlarından İdris Naim Şahin’in CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olarak Ordu’dan belediye başkan adayı olmak istediği bildirildi.

İdris Naim Şahin'in olası adaylığına ilişkin CHP'den olumlu açıklamalar gelmişti.

25 Aralık 2013'te AKP'den istifa eden İdris Naim Şahin'in istifa süreci 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları dönemine denk gelmişti. İdris Naim Şahin, istifa dilekçesine çözüm sürecinden duyduğu "rahatsızlığı" yansıtmıştı. Dershanalerin kapatılması kararının alındığı dönemde Gülen cemaatiyle karşı karşıya gelen AKP'den Hakan Şükür ve İdris Bal da istifa etmişti. 

İdris Naim Şahin'in Ordu'dan aday gösterilip gösterilmeyeceği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e soruldu. Akşener, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbettte, bu konu hakkında, "İdris Bey'i bizim il başkanımız ve Ordu teşkilatımız çok istiyor. Ama yine bildiğim kadarıyla İdris Naim Şahin, CHP ile işbirliği şartı ile aday olmak istiyor. Ama bunlar hep bana söylenenler" dedi.

"ORDU ŞU ANDA MASADA DEĞİL"

CHP ile seçim işbirliği yapılan yerler arasında Ordu'nun olmadığını hatırlatan Akşener, "CHP ile yaptığımız işbirliğinde Ordu yok. Ordu şu anda masada değil sonra ne çıkar hiç bilmiyorum. Bizim CHP ile görüşmeyi sürdüren arkadaşlarımız tam yetkili. Gelebilir de masaya ama şu anda İdris Bey'in şartı bu" diye konuştu.

AKP'Lİ ÖZDAĞ, İYİ PARTİ'DEN MANİSA ADAYI MI?

Akşener, AKP eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın İYİ Parti'den Manisa adayı olacağı iddiası üzerine ise şunları söyledi: "Ben Selçuk Özdağ ile hiç yan yana gelmedim. Arkadaşlarımız arzu ediyor kendisini. Zaten herkes birbiriyle arkadaş, yıllara dayanan dostluklar var. Dolayısıyla bir görüşme yani bu manada bir görüşme zamanında yapıldı, fakat benim en son bildiğim yani AK Parti dışında herhangi bir yerde adaylık düşünmediği şeklinde oldu. Ama ben görüşmedim ne telefonla konuştum, ne yanyana geldik. Bizim herhangi bir görüşmemiz olmadığı için ben hep kendisiyle görüşme yapan arkadaşlarımızdan aldığım bilgiyi. En son bununla ilgili arkadaşlardan bana verilen bir bilgi yok. Partisine yönelik bir itirazı var. Ama nedir ne değildir, şu an itibariyle söyleyebileceğim bir şey yok." (Kaynak: Sputnik)

Öne Çıkanlar