İETT otobüsünde bıçaklı saldırı

İETT otobüsünde bıçaklı saldırı
İstanbul'da İETT otobüsünde  başlayan, 'yüksek sesle müzik dinleme' tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kardeşin bıçaklandığı kavgada, saldırgan da darp edilerek yaralandı.

İstanbul Eyüp'te İETT otobüsünde kardeşleri Mahmut  ve Mehmet Turan’la birlikte yolculuk yapan Şerife Turan, ön koltukta oturan ve yüksek sesle müzik dinleyen yolcuyu uyardı. Adının Kamil Oğuz olduğu belirlenen yolcu iddiaya göre belinden çıkardığı bıçakla Şerife Turan’ın üzerine yürüdü.

Kardeşleri saldırgana müdahale edince iyice büyüyen tartışmaya Feshane Caddesi üzerinde ilerlerken otobüsün şoförü de dahil oldu.

Durağa yaklaştığında otobüsü durduran şoför, Kamil Oğuz’u aşağı indirmeye çalıştı. Bu sırada Oğuz, otobüs şoförüne de, 'Hepinizi doğrayacağım' diyerek tehditler savurdu.

SAVCI TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDI

Otobüsten inen 2 kardeş ile Kamil Oğuz’un tartışması dışarda kavgaya dönüştü. Bu sırada olay yerinde bulunan sivil polis de kavgaya müdahale ederek bıçağı Oğuz’un elinden aldı. Koltuk altlarından yaralanan iki kardeş ile darp sonucu yaralanan Kamil Oğuz hastaneye kaldırıldı. 3 kardeş şikayetçi olurken, Oğuz ise ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla serbest bırakıldı.

'KAVGAYI BİZ AYIRDIK'

Görgü tanığı Beşir Gün "Kavga otobüste başlamış, yaşlı olan müzik dinliyormuş gençler de sesi biraz kısar mısın? demiş. O da ‘ben de sizden rahatsız oluyorum, siz sessiz olun’ demiş ve gençlere küfretmeye başlamış. Sonra da bıçağı çıkarıp ikisini de bıçaklamış. Sonra bıçaklayan adamı yakalayıp, dövdüler. O da darptan yaralandı. Kavgayı biz ayırdık, sivil polis geldi adamın elinden bıçağı aldı" dedi.

Öne Çıkanlar