İHA muhabirinin gözaltına aldırdığı kişiler serbest bırakıldı

İHA muhabirinin gözaltına aldırdığı kişiler serbest bırakıldı
Muhabir, 'Havanları YPG atıyor' demesini beklediği ancak istediği cevabı alamadığı için 'terör seviciler' diye şikayette bulunmuştu.

Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik başlattığı harekatın ardından çatışmalar sınır hattına yayıldı. Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 11 Ekim’de nereden geldiği beli olmayan bir havan mermisinin patlaması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın hemen ardından bölgeye giden hükümet yanlısı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Beril Çuhadaroğlu Solmuşgül, yurttaşların tepkisiyle karşılaşmış ve bunun üzerine "YPG’nin yaptığına inanmıyorlar. Neyse çıkalım buradan" sözleri görüntülere yansımıştı.

Solmuşgül, "terör seviciler" diye nitelendirdiği yurttaşları, polise şikayeti üzerine 4 kişi gözaltına alınmıştı. 

 ADLİ KONTROL KARARI VERİLDİ

Gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Nusaybin Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 4 kişinin savcılıkça "Örgüt propagandası yapmak" iddiası ile ifadeleri alındı. İfadeleri alınan 4 kişi daha sonra aynı suçlama ile "adli kontrol uygulanması" ve "yurtdışı çıkış yasağı" talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 4 isim aynı gerekçe ile adli kontrol uygulanması ve yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. (MA)


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar