İHD Ankara Şubesi yeni yönetim kurulu üyelerini belirledi

İHD Ankara Şubesi yeni yönetim kurulu üyelerini belirledi
İHD Ankara Şubesi, 19’uncu Olağan Kongresi’yle yönetim kurulu üyelerini seçti. İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan, 'Demokrasi güçlerinin mücadele birikimi mutlaka kazanacak' dedi.

İHD Ankara Şubesi, gerçekleştirdiği 19’uncu Olağan Kongresi’yle yönetim kurulu üyelerini seçti. Kongrede konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Türkiye demokrasi güçlerinin mücadele birikimi mutlaka kazanacak" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, 19'uncu Olağan Kongresini yaptı. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda İzmir’de HDP’ye yönelik yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın fotoğrafı asıldı. Poyraz’ın fotoğrafının altında, "Ona sıkılan kurşun, hepimize, demokrasiye, halklara sıkılmıştır" yazısı yer aldı.

Kongreye İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan Türkdoğan, HDP’ye yapılan saldırı kınayarak, "Türkiye her gün insanlar yaşamını yitiriyor. Bu yaşananlar Türkiye’deki savaş ve çatışma süreciyle çok bağlantılı.  Çünkü Türkiye Kürt sorununu çözememiş bir ülke. Sürekli olarak çatışma ve savaş halinde bizleri yönetmeye çalışıyor. Bunu yaparken de resmi ideolojisin sürekli ayakta tutmaya çalışıyor" dedi.

‘ÇÜRÜMENİN ULAŞTIĞI BOYUT’

Çözüm sürecinin bitirilmesine rağmen demokrasiden yana olan kesimlerin mücadeleyi sürdürdüğünü ifade eden Türkdoğan, "Temel sorunları çözemeyip insanları savaş yöntemleriyle yönetmeye çalışırsanız çürümeyle karşı karşıya kalırsınız. Bir suç liderinin ifaşaatları var. Ve çürümenin ulaştığı boyutu anlatıyor. İnsan hakları örgütleri olarak bu süreci yakından izliyoruz. Bu işlenen suçlara karşı zaten yıllardır mücadele ediyoruz ve bunu sürdüreceğiz.  Görevlerimiz var. Bu görevlerin başında da Türkiye demokrasi güçlerinin mücadele birikimi mutlaka kazanacak. Yeterli çoğunluk ve birikim var sadece bunların bir araya gelip sonuç alması gereken günlerden geçiyoruz" diye belirtti.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Ardından İHD Ankara Şubesi yönetim kurulu üyeleri seçildi. Yapılan kongrede seçilen yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle oldu:

Yönetim kurulu asil üyeler: Fatin Kanat, Hülya Mendillioğlu, Ömer Faruk Yazmacı, Sevinç Koçak, Serdar Kadıoğlu, Sevil Turgut, İhsan Seyhan.

Yönetim kurulu yedek üyeleri: Hüseyin Demirton, Nilay Nayman, Barbaros Hayrettin Yılmaz, Havva Özcan, Yeşim  Mutlu, Yalçın Öz, Tunahan Gözlügöl.

Denetleme kurulu asil üyeleri: Adile Erkan, Haydar Aslan, Dilek Yıldız

Denetleme kurulu yedek üyeleri: Ziya Cebeci, Cansu Yumuşak, Yener Turan."

Yapılan kongreyle birlikte seçilen yönetim kurulu, önümüzdeki günlerde yapacakları toplantıda görev dağılımı belirleyerek şube eşbaşkanlarını seçecek.

Öne Çıkanlar