İHD’den 19 Aralık Katliamı için çağrı

İHD’den 19 Aralık Katliamı için çağrı
İHD, 19 Aralık 2000 yılında 'Hayata Dönüş' adıyla gerçekleşen operasyonun 19'uncu yılı dolaysıyla bir basın açıklaması düzenleyecek.

İHD İstanbul Şubesi, "Cezaevlerinde İnsan Hakları için Mücadele ve Dayanışma Günü" kapsamında yarın Ümraniye Kapalı Cezaevi önünde yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi "Cezaevlerinde İnsan Hakları için Mücadele ve Dayanışma Günü" kapsamında yazılı bir açıklama yaparak, yarın Ümraniye Kapalı Cezaevi önünde yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.

‘19 ARALIK KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ!’

"19 Aralık Katliamını Unutmadık! Unutturmayacağız" başlığıyla yapılan açıklamada, "19-22 Aralık 2000 tarihinde güvenlik güçleri tarafından 20 hapishaneye aynı anda yapılan operasyonla 30’u tutuklu32 insanın hayatını kaybetmesinin üzerinden 19 yıl geçti. Katliamı planlayanlar, yapanlar değil katliama maruz bırakılan mahpuslar cezalandırılmaya çalışıldı ama 19 yıldır katliamın sorumlularından hesap sorulmadı" ifadelerine yer verildi.

ÇAĞRI

Açıklamada,  "19’ncu yılında bir kez daha; ‘Cezaevlerinde İnsan Hakları için Mücadele ve Dayanışma Günü’ vesilesiyle mahpuslarla dayanışmak ve 19 Aralık Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız demek için,  katliam mekânı Ümraniye Hapishanesi önünde olacağız" denilerek yarın saat 13.00’da yapılacak basın açıklamasına katılım çağrısında bulunuldu.

Öne Çıkanlar