İHD'den 'kılıç artığı' hakaretine suç duyurusu

İHD'den 'kılıç artığı' hakaretine suç duyurusu
Gazeteci Hayko Bağdat için 'kılıç artığı' ifadesini kullanmıştı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, sosyal medyadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren gazeteci Hayko Bağdat’a 'kılıç artığı' diyerek ırkçı hakarette bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi sosyoloji profesörü Yahya Mustafa Keskin hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Gazeteci Hayko Bağdat, sosyoloji profesörünün ırkçı hakaretine karşılık olarak, "Kılıç artığı ne demek biliyor musunuz? Üniversitede bölüm başkanı bir profesör 'soykırımdan sağ kalan nesil' olduğum için bunu küfür olarak kullanıyor. Öğrencileri böyle eğitiyor. Ülkemize çok yazık" yanıtı vermişti.

DAHA ÖNCE DE MESLEKTAŞLARINI İHBAR ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Hayko Bağdat'a, Ermeni Soykırımı'nı hatırlatan 'kılıç artığı' ifadesiyle saldıran sosyoloji profesörü Yahya Mustafa Keskin'in daha önce de arkadaşlarını ihbar ettiği ortaya çıktı.

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sonra Gülen Cemaati ile ilgili muhbirlik yapan Keskin’in adının ifşa olmasından sonra rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

Görüşlerini beğenmediği herkesi 'şüpheli' hatta 'Gülen Cemaati'nden' diye ihbar eden Keskin, adının ortaya çıkmasından endişe duyduğunu geçtiğimiz yıl Bolu'da  tanıkların dinlendiği dava duruşmasında şu sözlerle dile getirmiş:

"Beyanlarım nedeniyle Hayri Coşkun’un bizim için müfteri çetesi ifadesini kullandığını öğrendim. 'Müfteri çetesi', 'Allahtan korkmaz', 'kuldan utanmazlar' diyerek bizden bahseden Hayri Coşkun, aleyhine beyanda bulunduğum şahısların neredeyse tamamının da aklandığını söylemiş. Ben Hayri Coşkun, Mehmet Bahar, Kenan Gümüştekin, Arif Duran, Mehmet Yazıcı, Fahrettin Talay, Serkan Çakır, Mehmet Özyalvaçlı gibi şahısların adını verdim. Dönemin Öğrenci Konseyi Başkanı İlyas Taşkıran’ın da bu işin içinde olduğunu düşünüyorum." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar