İHD: Hasta tutuklu Coşkun'un ölüm riski var

İHD: Hasta tutuklu Coşkun'un ölüm riski var
İHD İstanbul Şubesi, ağır hasta tutuklu Atilla Coşkun'un felç geçirme ya da ölüm riskinin olduğunu belirterek, tahliye çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, her hafta düzenlediği "F oturumu" eyleminin 499'uncu haftasını dernek binasında gerçekleştirdi. Komisyon üyeleri, bu hafta Düzce T Tipi Cezaevi'nde tutulan 35 yaşında ağır hasta tutuklu Atilla Coşkun’un durumuna dikkat çekti.

Komisyon üyesi Mehmet Acettin, Coşkun’un beyninde tümör olduğu, görme yetisini kaybettiğini ve yüzde 90 ağır hasta olduğu bilgisini paylaştı. Coşkun’un 2015’ten bu yana Düzce T Tipi Cezaevi'nde tutulduğunu aktaran Acettin, Coşkun'un ceza infaz yasasının süresinin dolduğunu söyledi. Acettin, "Coşkun tedavisinin yapılmamasının yanında, infaz yasasının süresi dolmasına rağmen 6 yıldır ‘iyi halli olmadığı’ gerekçesiyle tahliye edilmiyor ve ölüme sürükleniyor" dedi.

'TEDAVİSİ YAPILMALI'

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Coşkun'un hastalığının 2007 yılında tespit edildiğini ve tedavisi başlamadan gözaltına alındığına belirten Acettin, ağrı kesicilerle tedavinin geçiştirilmek istendiğini kaydetti. Acettin, "Ailesi tarafından verilen bilgiye göre; Beyninde kitle büyüme devam etmekte, yüzde doksan görme yetisini kaybetmiş durumda. Doktorları tarafından verilen bilgiye göre; Yapılacak bir beyin ameliyatı yüzde 90 felç ya da ölüm riski barındırmakta ve ameliyat sonrası iyi bir bakım gerektiğinden hapishane koşullarında ameliyatı yapılamamaktadır" diye kaydetti.

Öne Çıkanlar