İHD: Süleyman Soylu ayrımcılık suçu işlemiştir

İHD: Süleyman Soylu ayrımcılık suçu işlemiştir
İnsan Hakları Derneği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, ‘sapkın LGBTİ+ liler’ sözlerine yönelik açıklama yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’ yazılı bir açıklama yayımlayarak, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylar ile ilgili konuşmasında ‘sapkın LGBTİ+ liler’ diyerek açıkça ayrımcılık suçu işlemiş ve bir cinsiyet kimliğini hedef göstermiştir" dedi.

Ayrımcılığın, hem Ceza Kanunu’nda hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yasaklandığını hatırlatan İHD, "Ayrıca, T.C. devletinin imzaladığı Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi’nin 4. Maddesinde "Temel haklar ve ayrım gözetmeme" başlığı altında "cinsiyet yönelimi ve cinsel kimlik " koruma garantisi altına alınmıştır" ifadeleri kullandı.

‘AYRIMCILIK SUÇTUR VE BU SUÇU İŞLEMEKTEN VAZGEÇİN!’

"Cinsiyet kimliği kişiye bağlı bir haktır ve sorgulanamaz. Özellikle devlet güçleri imzaları ile kendilerini bağıtladıkları konularda çok dikkatli bir dil kullanmalıdırlar" ifadelerini kullanan İHD; "Süleyman Soylu, ‘Sapkın LGBTİ+’ sözünü kullanarak gerek iç hukuku, gerekse uluslararası hukuku ihlal ederek ayrımcılık suçu işlemiştir.

İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon olarak ‘devlet dili’ ile yapılan ayrımcılığın tüm toplum için bir tehlike yarattığını düşünüyoruz. Ayrımcılık suçtur ve bu suçu işlemekten vazgeçin" çağrısı yaptı.

Öne Çıkanlar