İhraç edilenleri uğurlamaya soruşturma

İhraç edilenleri uğurlamaya soruşturma
Üniversitede arkadaşlarını uğurlayan 9 akademisyen ve 1 memura soruşturma.

HABER MERKEZİ-  Akademisyenlere yönelik baskılara bir yenisi daha eklendi.

Bu kez KHK ile ihraç edilen Munzur Üniversitesi akademisyenlerini uğurlayan 9 akademisyen ve 1 memur hakkında rektörlük tarafından disiplin soruşturması açıldı.

Munzur Üniversitesi Rektörlüğü tarafından disiplin soruşturmasına neden olan olayda, KHK ile ihraç edilen akademisyenler 9 Ocak 2017 tarihinde kişisel eşyalarını almak, mesai arkadaşları ve öğrencileri ile vedalaşmak için üniversite yerleşkesine geldiler.

Üniversitede çalışan akademisyenler ve memurlar meslektaşlarıyla vedalaşarak onları yolcu etti.

İşte ihraç edilen arkadaşları ile vedalaşmak ve orada bulunmak 9 akademisyen ve 1 memur için 'disiplin soruşturması' gerekçesi oldu.

Konuya ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim Sen Şube Başkanı Süleyman Güler, ihraç edilen üyelerinin üniversitedeki görevlerinden alınmasının çalışma arkadaşlarının  hayatlarından silineceği anlamına gelmediğini söyledi.

Güler açıklamasında, üyelerine dönük baskı, ayrımcılık ve haksız cezalandırma biçimindeki uygulamaları kınadıklarını belirterek, anti demokratik ve hukuksuz uygulamalara ve keyfiyete son verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Öne Çıkanlar