İki şampiyonu da kutluyoruz

Parasının kaynağı nedense sorgulanmayan Başakşehir'i kutlayacak halimiz yok. Biz gerçek iki şampiyonu sevgiyle selamlıyoruz.

Şampiyonluğun güçlü adaylarından biriyken, sekiz maçta yirmi puan kaybederek fevkalbeşer bir tablo ortaya koyan Galatasaray, sezon bitimine iki hafta kala, renkdaşı Göztepe karşısına mümkün olan ideal kadroyla çıktı.

Gözgözlü Beto, takdiri misliyle hak eden bir kaleci. Bunu da, kurtardığı penaltının, akla hakaret eden bir kararla tekrar ettirilmesi üzerine, ikinci vuruşta da kornere göndermesiyle belgeledi...

***

Bir kural var ki, insan haklarına aykırı.

"Ofsayt pozisyonuna müdahale etme, gol olursa iptal et..."

Muslera'nın bacağı böyle kırıldı.

Yedeği Okan da aynı kurala kurban gitmekten kılpayı kurtuldu.

Ofsaytsa kaldırın kardeşim bayrağı.

Yani adam mermiyi sıksın; boşa giderse geçmiş olsun, isabet ederse ateş edeni tutukla.

İyi de, adam öldü.

Ne olacak?

Kalan sağlar bizimdir...

***

Göztepe'nin golünün iptal edilmesi de rezalet ötesi bir karar. Adam şut attıktan sonra rakibe temas etmiş. Galatasaraylı da ayağını, şutu çeken adamın ayağının altına sokmasaydı canım.

Var mı öyle hikaye?

***

İki şampiyonu yürekten kutluyorum.

Biri İçel İdmanyurdu, diğeri Real Madrid.

İkisinin da yolları açık olsun...

***

Fransız L’Equipe gazetesi, Zeynettin Zeydani (nedense arabın adını bizim medya "Zinedin Zidane" diye yazar ve telaffuz eder) hakkında yayımlanan makalede, çalkantılı geçen sezonda Zeynettin'in, ekim ayında Real Madrid’deki geleceğinin tehlikeye girdiğini, fakat kaderinin, Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray maçında değiştiğini yazdı.

Fatih bey buradan kendine pay çıkartsın bence.

Az şey değil...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi