İki yabancı fon Sanovel'deki hisselerini satmayı değerlendiriyor

İki yabancı fon Sanovel'deki hisselerini satmayı değerlendiriyor
Metric Capital Partners LLP ve Davidson Kempner Capital Management LP Türk ilaç üreticisi Sanovel'deki azınlık hisselerini satmayı değerlendiriyor.

Bloomberg'in haberine göre Metric Capital Partners LLP ve Davidson Kempner Capital Management LP Türk ilaç üreticisi Sanovel’deki azınlık hisselerini satmayı değerlendiriyor.

Kaynaklara göre İstanbul merkezli Afendis Capital Partners’ın da aralarında olduğu yatırımcılar hisse satışını yönetmesi için iki uluslarararası yatırım bankasını yetkilendirdi. Kaynaklar ilk görüşmeler sonucunda Sanovel İlac Sanayi ve Ticaret AŞ’nin hisselerine Körfez, Asya ve Avrupa’dan ilgi olduğunu belirtiyor.

Sanovel hisseleri için potansyiel yatırımcılardan henüz resmi bir teklif yapılmadı. Kaynaklara göre Sanovel’in yüzde 70 hissesine sahip olan Ahmet ve Zafer Toksöz kardeşler de fiyatın yeterli olması durumunda hisse satışını değerlendirebilir. Sanovel iltihap, astım ve antibiyotik ilaçları üretiyor.

İki kaynağa göre hisse satışı sonucu şirket 1 milyar dolara yakın değerlenebilir. 2020 başlarında yatırımcıların 200 milyon dolarlık hisse alımı sonucu Sanovel 667 milyon dolarda değerlenmişti. Londra merkezli Metric Capital, New York merkezli Davidson Kempner ve Afendis, Sanovel hisse alımını özel amaçlı yatırım şirketi Yamma Investments Sarl aracılığı ile almıştı

Sanovel, Metric Capital ve Afendis konuya ilişkin yorum yapmadı. Davidson Kempner konuya ilişkin yorum yapmadı.

Öne Çıkanlar