'İkinci turda CHP'nin adayını destekleriz'

'İkinci turda CHP'nin adayını destekleriz'
Meral Akşener, 'CHP ile İYİ Parti ortak aday çıkarırsa yeni Ekmeleddin Bey vakası olur' dedi.

HABER MERKEZİ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Cumhurbaşkanlığı' seçiminde her partinin ayrı aday çıkarması gerektiğini belirtti. CHP ile İYİ Parti ortak bir aday çıkarırsa yeni Ekmeleddin Bey vakası olacağını belirten Akşener, seçim ikinci tura kalırsa CHP'nin adayını destekleyeceklerini açıkladı.

Yeniçağ'dan Ahmet Takan, Meral Akşener ile yaptığı söyleşinin ikinci bölümünü bugün yazdı. Akşener, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin ortak adayı olmayı istediğini hatta yerel seçimlerde de bir ittifak aranabileceğini belirtti. İşte, Akşener'in seçimler ve ittifaklar konusundaki sözleri:

"Bir, CHP aday çıkarmalı. Devlet millet bekası için söylüyorum bunu. Ayrı bir aday çıkarmalı. Bizim için arkadaşlar beni istiyor, aday çıkarmalıyız. Zaten Tayyip Bey aday, HDP de aday çıkarırsa, keşke Saadet Partisi de aday çıkarabilse. Mesela, ben Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte aday olmayı isterim. Bu kadar açık konuşuyorum. Ama Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti ortak bir aday çıkardığı zaman yeni Ekmeleddin Bey vakası olur. Bunu doğru bulmuyorum. Onun için oradaki ittifaka karşıyım. Ama ikinci tura kalındı, diyelim ki, CHP'nin adayı kaldı. Biz İYİ Parti olarak -normalde siyasi partiler bunu söylemez- açıklıkla söylüyorum ben ne yapacağımızı, biz o kişiyi destekleyeceğiz. Yani şart şurt ileri sürmeden ikinci turda destekleyeceğiz. Bu başka bir şey ama diğer taraftan diyelim ki yerel seçim var. Referandumda 17 büyükşehir 'hayır' verdi. 'Buralarda iş birliği yapılabilir mi?' sorusunun cevabı aranabilir buraya 'hayır' demiyorum. Yani bu aranabilir... Mesela ittifaklar çıkar ise samimiyetle söylüyorum Genel Başkanları ile bu manada bir konuşmuşluğum yok. Ama Demokrat Parti ve Saadet Partisi ile bir ortaklaşmayı arzu ederim. Bir taraftan Meclis'te olmalarını arzu ederim. Bir taraftan onların ortak adayı olmayı arzu ederim. Yani yüz bin imza ile aday olmak istiyorum ben. Dolayısıyla bu dediğim benim farklı bir şeydi. Yani bugün Türkiye'de MHP ile AK Parti arasında kurulan ittifakın karşısında söylenmiş bir söz değil. Onlar ayrı bir sistem. Ona saygı duyuyorum herhangi bir problemim yok. Ama cumhurbaşkanlığı seçimini eğer 2015'te MHP aday çıkarsaydı CHP aday çıkarsaydı HDP zaten aday çıkarmıştı. Bütün hesap kitapta Tayyip Bey ikinci tura kalıyordu..."

Öne Çıkanlar