İkizdere’de köylüler ağaçlara çıktı, çalışmalar durdu

İkizdere’de köylüler ağaçlara çıktı, çalışmalar durdu
Rize İkizdere’de köylerine taş ocağı yapılmasını istemeyen köylüler, sabahın erken saatlerinde bölgeye gelerek ağaçlara tırmandı. Bunun üzerine iş makineleri çalışmayı durdu.

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkendere Vadisi’ne Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı nöbetlerini sürdüren köylüler, ağaçların sökülmemesi için ağaçlara tırmandı. Sabahın erken saatlerinde bölgeye gelen köylüler, çalışmaların durması için ağaçlara çıktı.

direnişçi köylüler Nazım Hikmet şiirinden "Unutma aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine" dizelerini okudular.

İş makineleri geri çekilirken, yapılan görüşmeler sonucu köylülere bugün çalışmanın olmayacağı bildirildi. Köylüler, yarın yürütmeyi durdurmak için Rize İdare Mahkemesi’ne başvuracak.

‘VİCDANSIZLAR’

Köylülerden biri, "Benim annem yaşlı, bu ağaçlara kıyamıyor ama onlar kıydılar. Bu ağaçlara yazık değil mi? Sesimizi kestiler, Allah da sizin sesinizi kesecek. Vicdansızlar!" diye seslendi.

İş makineleri vadinin girişinde beklerken, köylüler nöbetini sürdürüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar