İkizdere için Cengiz Holding önünde yapılmak istenen açıklamada 13 kişi gözaltına alındı

İkizdere için Cengiz Holding önünde yapılmak istenen açıklamada 13 kişi gözaltına alındı
İkizdere'deki eylemlerin Valilik tarafından yasaklanmasını protesto etmek için bir araya gelen Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyelerine polis müdahale etti.

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın yapmak istediği taş ocağına karşı yöre halkının direnişi sürerken Valilik yürüyüş ve basın açıklaması yapılması 15 gün süreyle yasakladı. Yasağı ve taş ocağını protesto etmek için Üsküdar'da bulunan Cengiz Holding önünde basın açıklaması yapmak isteyen Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyelerine polis müdahale etti. Müdahalede 13 kişi gözaltına alındı.

Gençlik Hareketi Koordinasyonu Sözcüsü Ece Köroğlu, pandemi ve provokasyon bahanesiyle getirilen eylem ve yürüyüş yasaklarına tepki göstererek, Valilik tarafından alınan kararların, genelgelerin  Anayasa'dan üstün olmadığının altını çizdi.

Köroğlu, "Dün Rize Valiliği’nden bir açıklama geldi. 'Eylemleri yasaklıyoruz' dediler. Gerekçe olarak da şunu gösteriyorlar: 'Koronavirüs var'. Konu İkizdere'ye gelince mi normalleşme bitti? Diğer sebebi de provokatif eylemmiş, provokatif eylem dediğiniz şey emekçi halkın doğasına, vadisine, ormanına girmek oradaki ağaçları dozerle yıkmaktır. Bir provokasyondan bahsedeceksek emekçi halkın vadisine girmeye çalışan Cengiz de göreceğiz o ihaleyi veren siyasal iktidarda göreceğiz" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar