İkizdereliler ellerinde kalan son balları Erdoğan'a yolladı: Artık bal üretmeyeceğiz!

İkizdereliler ellerinde kalan son balları Erdoğan'a yolladı: Artık bal üretmeyeceğiz!
Vadilerine yapılmak istenen taş ocağına karşı doğa nöbetlerini sürdüren İkizdereliler, bölgeye taş ocağı yapılması durumunda bal üretemeyeceklerini söyledi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapımı süren taş ocağı çalışmaları, bölgenin dokusuna zarar vermeye devam ediyor. Taş ocağı için açılan yol çalışmalarında sona gelinirken, vadiye dinamitleri yerleştirmede kullanılan iş makinaları getirdi.

ARICILIK BİTECEK

Bölgede arıcılık yapan yurttaşlar ise ellerinde kalan son balları ise tepki amaçlı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti liderlerine gönderdi. Delibal olarak bilinen ve sadece bölgede yetişen "Ormangülü" balının bölgedeki çalışmalardan kaynaklı yapılamayacağını söyleyen Yaşar Albayrak, geçim kaynaklarının yok olacağını belirtti. Arıcılık yapan Ahmet Tuncer ise bölgeye taş ocağı yapılması durumunda bu baldan bir daha yiyemeyeceklerini aktardı.

JANDARMADAN ‘HANGİ BARO’ SORUSU 

Öte yandan köylülerin doğa nöbetine destek için bölgeye gelen İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, çalışma alanını gezdikten sonra, köy meydanında köylülerde sohbet etti. Bölgenin gelecek nesillere kalabilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Yücel, "Açgözlülük, talan, hırs, sınırı tanımıyor. İktidarla birlikte şirketler bu doğayı talan etmek için yola çıkmış. Buraya gelirken ilginç bir şey yaşadım. Köy meydanına girerken jandarma durdurup kim olduğumu sordu. ‘Avukatım’ dediğimde hangi barodan geldiğimi sordu. Şuanda Rize’de bazı bölgelerde seyahat, toplanma ve söz söyleme özgürlüğü yok. Devletin askeri, şirketi burada yaşayan yurttaşlara karşı korumak için onlarca araçla yolları kapatmış. Bu zulüm bitecek" diye konuştu. 

Öne Çıkanlar