İlahiyatçı yazar Yavuz, Amini için saçlarını kesti: Bütün dinci ve seküler despotlar Allah sizi kahretsin

İlahiyatçı yazar Yavuz, Amini için saçlarını kesti: Bütün dinci ve seküler despotlar Allah sizi kahretsin
Fatma Yavuz, Mahsa Amini için saçlarını kestiği bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. Yavuz, paylaşımında 'Sevgili kız kardeşim #MahsaAmini, davan davamızdır' dedi.

İran'da 22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Amini'nin Tahran'da saçlarının teli gözüktüğü gerekçesiyle 'Ahlak Polisi' tarafından gözaltına alındıktan günler sonra ölmesinin ardından başlayan protestolar kapsamında bazı kadınlar, saçlarını kestikleri ve başörtülerini yaktıkları videoları sosyal medyada paylaşıp ve Amini'nin ölümüne tepki gösteriyorlar.

İlahiyatçı yazar Fatma Yavuz da sosyal medya hesabından saçını kestiği videoyu paylaşarak bu eyleme destek verdi.

Amini İran'da 'Ahlak Polisi' tarafından ülkenin "başörtüsü kurallarını ihlal ettiği için" tutuklandıktan 3 gün sonra Tahran'da bir hastanede öldü. Amini'nin ölümünün ardından, İran'ın Kürdistan Eyaleti'nde başlayan protesto eylemleri ikinci haftasında ülke geneline yayılarak devam ediyor.

Öte yandan bazı kadın protestocular saçlarını kestikleri ve başörtülerini yaktıkları videoları sosyal medyada paylaştı. 

'BAŞINI ÖRTME İLE AÇMA ZORUNLULUĞU ARASINDA BİR FARK YOKTUR'

Fatma Yavuz, Mahsa Amini için saçlarını kestiği bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. Yavuz, paylaşımına "Sevgili kız kardeşim #MahsaAmini , davan davamızdır. Bizim için başını örtme zorunluluğu ile açma zorunluluğu arasında fark yoktur. Yeryüzünün bütün dinci ve seküler despotları Allah sizi kahretsin!" notunu düştü.

'KESİLMİŞ SAÇDA MI GÜNAH? ÇÖP OLMUŞ ARTIK ÇÖP!' 

Yavuz'un paylaşımına destek verenler kadar tepki gösterenler de oldu. "Saçlarının görünmesi günah" yorumlarına Yavuz, "Ha,bir de bu saçların görünmesine takılan olmuş, yahu kesilmiş saç da mı günah, çöp olmuş artık çöp! Nasıl bir kafanız var sizin ya?" diyerek cevap verdi.

Öne Çıkanlar