İlahiyatçılardan Prof. Öztürk'e ‘Tövbe etmezse katledilmeli' fetvası

İlahiyatçılardan Prof. Öztürk'e ‘Tövbe etmezse katledilmeli' fetvası
Cemaat ve tarikatları eleştiren Karar gazetesi yazarı Prof. Mustafa Öztürk hakkında bir grup ilahiyatçının 'Ulema sorgulasın. Tövbe etmezse katledilmeli' fetvası verdiği iddia ediliyor.

Katıldığı konferanslarda cemaatler ve tarikatlara yönelik eleştiriler yapan Karar gazetesi yazarı Tefsir Profesörü Mustafa Öztürk, geçtiğimiz hafta gelen eleştiri ve tehditler nedeniyle Türkiye’yi terk edebileceğini söylemişti.

Gazeteci İsmail Saymaz, tanınmış bir grup ilahiyatçının kurduğu WhatsApp grubunda Prof. Dr. Mustafa Öztürk için "Ulema sorgulasın. Tövbe etmezse katledilmeli" dendiğini iddia eden bir tweet paylaştı.

Yayınladığı mesajda, "Tefsir profesörü Mustafa Öztürk ile ilgili konu, bir grup tanınmış ilahiyatçının whasapp grubunda tartışılıyor. Adı bende saklı bir ilahiyat doktoru, Öztürk için 'Ulema sorgulasın. Tövbe etmezse katledilmeli' diye fetva vermiş" diyen İsmail Saymaz, tepkisisni de "Acaba IŞİD akademide örgütlendi de haberimiz mi yok?" sorusuyla dile getirdi.

Saymaz’ın iddiasını sosyal medya hesabından "Bana ‘neden yurt dışına gidiyorsun ki, hiç eleştiriye gelemiyorsun sen de’ diyenlere…" yorumuyla takipçileriyle paylaşan Prof. Mustafa Öztürk, ikinci mesajında 'katledilmesine ilişkin verilen fetvanın faillerini de belirlediğini' söyledi.

"Hakkımda 'tevbe etmezse katledilmesi gerekir' şeklinde atılan mesaj, ilahiyat alanında yer alan bir anabilim dalındaki hocaların bulunduğu 'Fukaha' adlı WhatsApp grubunda paylaşılmıştır" diyen tefsir profesörü Öztürk, tehdit mesajını yazan kişinin ismi, telefon numarası ve mesajını savcılığa bildirileceğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar