Seçim kurullarına itiraz süresi doldu

Seçim kurullarına itiraz süresi doldu
İl ve ilçe seçim kuruluna yapılacak itiraz süresi saat 17:00 itibarı ile bitti. Geriye YSK, İl ve İlçe seçim kurullarının 'skandal' olarak nitelendirilecek kararları kaldı.

ARTI GERÇEK - İl ve ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz süresi bugün saat 17:00 itibarı ile doldu.

İtiraz süresinin dolmasının ardından geriye AKP- MHP ittifakının huuksuz itirazları ve YSK'nin çifte standard olarak nitelendirilen kararları kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin itirazlar nedeniyle İstanbul’un 39 ilçesindeki 76 ilçe seçim kurulunda çalışmalar hala sürüyor.

Bugüne kadar İstanbul’un 17 ilçesindeki 25 ilçe seçim kurulunda geçersiz oyların sayımı tamamlandı.

Ankara'daki itiraz üzerine geçersiz oyların yeniden sayımı Mansur Yavaş'ın 123 bin 799 oy farkı ile sona erse de, sonuçlara yönelik itiraz süresinin dolmasına sayılı dakikalar kala son nitiraz haberi Ankara'dan geldi.  AKP Ankara İl Başkanlığı, Ankara'daki tüm sandıkların açılarak yeniden sayım dökümün yapılmasına yönelik itirazlarn ettiğini duyurdu.

Kars'ta ise YSK'nin çifte standart uygulaması tam bir hukuksuzluk skandalına döndü. Kars İl Seçim Kurulu, seçimin iptali için ittifakın yaptığı başvuruyu esastan görüşmek üzere karar aldı.

AKP- MHP ittifakının bölge illerindeki tüm itirazlarını gerekçeleri olmasa bile kabul eden YSK, HDP'nin itirazlarını, delilleri ve tutanak olmasına rağmen, Muş başta olmak üzere birçok il ve ilçede reddetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar