Beş maaş iddialarını yalanlayan Altun'u faaliyet raporları yalanladı

Beş maaş iddialarını yalanlayan Altun'u faaliyet raporları yalanladı
Hilal Kaplan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un gönderdiği mesajı sosyal medyadan yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 5 maaş aldığı iddialarını yalanladığı açıklamasında, "2 yıldır Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı huzur hakkını 'tek kuruşuna dokunmadan hayra hasenata harcadım" dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un İHL grubuna attığı mesajı sosyal medyadan paylaştı.

HİÇBİR GÖREVİNDEN ÜCRET ALMIYORMUŞ

"5 maaş aldığı" iddialarıyla eleştirilen Altun, tek bir maaşı olduğunu söyledi. Borsa İstanbul'dan aldığı 'huzur hakkı'nı 'hayra hasenata harcadığını' öne süren Altun, Manas Üniversitesi'nde mütevelli heyet başkanlığından da ücret almadığını belirtti.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu'nda bulunan eşi Fatmanur Altun'un da bu görevinden ücret almadığını söyleyen Altun, "Bu konuda, özel alanımıza ilişkin hususlarda kounşmadım. Gayri milli unsurların suni gündemine odun taşımak istemedim" dedi.

Fatmanur Altun da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Evet, bir ücret var. Aylık 20 bin TL. Ve ben kamu namına o ücretten gönül rızamla feragat ettim. Böyle bir ücretten feragat etmiş olabileceğim aklınıza hiç yatmıyor değil mi? İBB'de bile 'tek kurum, 3 maaş' düzeni varken, aklınızın almaması normal. Bu arada CHP'de tecavüz var!" dedi.

THY: MAAŞ ALMIYOR

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün de Fatmanur Altun ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Hava Yolları A.O.' ya Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayan sayın Dr. Fatmanur Altun kendi talebi doğrultusunda bu görevi karşılığında şirketimizden herhangi bir ücret/maaş almamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerini kullanldı.

KAPLAN: ALTUNLARA ATILAN İFTİRALAR, EŞİMLE BANA ATILANLARA ÇOK BENZİYOR

Kaplan, Altun'un açıklamasını, "Altun çiftine yönelik "5 maaş" iftirası hk İHL grubuna yazdığı mesajı izniyle yayınlıyorum. Altunlara atılan iftiralar, eşimle bana atılanlara çok benzediği için bu meseleyi "kişisel" alıyorum. Ama ne yapsak/desek de müfteriliklerine devam edecekler biliyorum..Allah ecrini verir" ifadeleriyle paylaştı.

Altun'un eşinin maaş almadığı yönündeki beyanını ise THY'nin 1 Ocak-31 Aralık dönemine ilişkin yönetim kurulu faaliyet raporu yalanladı.

Raporun, 'Mali Haklar' bölümünde Fatmanur Altun'un da aralarında bulunduğu icra ve yönetim kurulu üyelerine ödeme yapıldığı görüldü. Raporda söz konusu üyelere huzur hakkı yerine ikramiye ödendiği ifade edilirken, toplam ücretin 25 milyon 224 bin 200 TL olduğu belirtildi.

Raporda ücretlendirmeye yönelik madde şöyle yer aldı:

"İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerine net ücret üzerinden ödeme yapılmaktadır. İkramiye ödenmekte ancak huzur hakkı verilmemektedir. Ayrıca her üç ayda bir aylık net ücretleri tutarında brüt ikramiye ödenmektedir. 2019 yılında Ortaklığımız, THY Teknik A.Ş. ve THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dâhil tüm maddi menfaatlerin toplamı 25.224.200 TL olarak gerçekleşmiştir."

ÖZEL, TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin kendilerine 18 ile 24 bin TL arasında değişen ‘huzur hakkı’ bağlamasına tepki göstermiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Evine en az 5 maaş giren Pergolacı Fahrettin, kendi maaşına yüzde 20 zam yapmış. Yetmemiş, fazladan maaşları için ödemesi gereken vergiyi de Borsa İstanbul’a ödettirme kararı almış" ifadesini kullanan Özel, "Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerdi, ezilmeyen tek vatandaş Fahrettin Altun" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar