İletişim Başkanlığı bünyesinde 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' kuruldu

İletişim Başkanlığı bünyesinde 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' kuruldu
Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla 'dezenformasyonla mücadele' için İletişim Başkanlığı bünyesinde müstakil bir birim oluşturduklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, başkanlık bünyesinde 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' oluşturulduğunu duyurdu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemize karşı yürütülen sistematik dezenformasyon kampanyalarına karşı İletişim Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir birim oluşturduk. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi. Merkezimizin koordinatörü olarak atanan İdris Kardaş'ı tebrik eder, kendisine başarılar dilerim" dedi.

AKP-MHP’nin "dezenformasyonla mücadele" iddiasıyla Meclise getirdiği ve sansürle sonuçlanacağı eleştirilerine neden olan 40 maddelik "Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Adalet Komisyonu'nda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelmişti.

Bu sırada basın meslek örgütleri yasaya karşı eyleme geçmiş, gazeteciler birçok kentte sokağa çıkmıştı. "Dezenformasyon yasasına" karşı yapılan açıklamalarda yasanın geri çekilmesi talep edilmişti. Daha sonrasında parti gruplarının daha fazla müzakere edebilmesi için kanun teklifinin görüşülmesi ertelenmişti.

Öne Çıkanlar