İlhan Şeşen: Kenan Evren, Bodrum'a geldiğinde 00.00’dan sonra müziği kapattırırdı

İlhan Şeşen: Kenan Evren, Bodrum'a geldiğinde 00.00’dan sonra müziği kapattırırdı
Sadece 3 ay kadar dayanabileceğini söyleyen Şeşen, 'Sokak çalgıcılığına başlayacağım, açlıktan ölelim mi' dedi.

Pandemi nedeniyle çalışamayan ve birikimlerini de bu süreçte kullanan İlhan Şeşen, "Böyle giderse sokak çalgıcılığına başlayacağım. Üç ay bile dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

Şeşen, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu müzik yasağına ilişkin ise "Vallahi duydum ve inanamadım. 00.00’a kadar müzik var ve sonrasında yok. Şaşırdım mı? Hayır! Bunlar ilk defa olmuyor. Kenan Evren zamanında, Evren Bodrum’a tatile geldiğinde 00.00’dan sonra bütün müziği kapattırırdı. O dönem küçük bir barda, Mavi’de çalıyordum. Sonrasında Halikarnas’tan teklif geldi, ‘Gidin gece 00.00’dan sonra müzik yapın’ dediler, yapmadık" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
 
Öte yandan gürültü kirliliğine de dikkat çeken Şeşen, "Meseleye objektif bakınca işin başka yönleri de var. Mesela yolda yürüyemiyorsunuz çünkü her mekan kendi müziğini sonuna kadar açmış, büyük bir kakofoni halindeler, korkunç bir gürültü kirliliği var. Müzikten başka her şeye benziyor. Müzik değil resmen gürültü.

Sadece Bodrum için geçerli değil bu karar ama…

Ben bu kararı savunmak, aklamak derdinde değilim. ‘Tayyip Erdoğan’ın verdiği kararın yanındayım’ demiyorum. Ben müzikteki gürültü kirliliğinden bahsediyorum, karar yanlış ama bazı yerlerin o kadar cılkı çıkmış ki… Herkes de bu gürültüyü kaldırmak zorunda deği" 
 
Mesela ben Bodrum’a gittiğimde her yerden ayrı bir müzik sesi gelmesinden ve yolda o kakafoni eşliğinde yürüyememekten şikayetçiydim. Saçma sapan müzikler ve volümü açık! Alınan karar bir musibettir ama bir musibet bin nasihatten iyidir. Belki bu karar her iki tarafa da nasihat olur da müzikteki bu kirliliği en aza indirirler" dedi.

‘HİÇBİR KORKU İKLİMİNDEN KORKMAM’

Posta gazetesinden Alev Gürsoy’a konuşan Şeşen, "Ben yaratılan hiçbir korku ikliminden korkmam çünkü ben doğruları söylerim. Pandemi sürecinde ben hükümeti sizce neden eleştireyim? Sonuçta bir virüs söz konusu ve bu sadece bizim değil dünyanın sorunu. Virüsü bu iktidar yaratmadı. Virüsten bağımsız konuşursak; bu hükümetin onayladığım pek çok icraatı olduğu gibi onaylamadığım tarafları da çok" şeklinde konuştu.

Pandemi döneminde çalışamadığı için birikimlerini kullandığını belirten Şener, "Vallahi çok ağır geçti. Ben yine az çok geçmişte para kazanan bir adam olarak onu yedim. Ama şimdi çok zor durumdayım. Bu durum üç-dört ay daha sürerse belki intihar etmem ama sokakta çalgıcılığına başlayacağım. Mecburum buna!

Evet! Açlıktan ölelim mi? Konserler, festivaller yok; müzik yapılan hiçbir mekan açılmazsa ne yapacağım? Benim yapabildiğim bir tek müzik var, dolayısıyla çıkacağım sokağa ve çalgıcılık yapacağım. Benim öyle komplekslerim yoktur. Ev geçindirmek zorundayım.

Sokak çalgıcılığı müzisyenliğin son mertebesidir. Hırsızlık, arsızlık yapmıyoruz, müzik yapıyoruz. Sokak çalgıcılığı çok şerefli bir mertebe. Hiç yüksünmüyorum. Sağlığım elverirse sokağa ineceğim çalmaya" dedi.

Öne Çıkanlar