İlk koronavirüs filmi olan 'Corona'dan fragman geldi

İlk koronavirüs filmi olan 'Corona'dan fragman geldi
Koronavirüsünü konu alan Mostafa Keshvari imzalı Corona’dan fragman yayınlandı.

Amerika'da ortaya atılan "Çin virüsü" tabirinin açılımını yapan Mostafa Keshvari'nin yönetmen koltuğuna oturduğu korona filminden fragman paylaşıldı. Bir asansörde geçen hikayede yaşananlar tam olarak gerçeklerle örtüşmese de film, panikleyen insanların neler yapabileceğini gözler önüne seriyor.

Bu konuda çekilen ilk film olan korona, dünya büyük bir salgının etkisi altındayken bir apartmanın asansöründe mahsur kalan altı komşunun hikayesini konu ediyor. Çinli kadının öksürmeye başlamasıyla birlikte asansörün ışıkların sönmesi, asansördekilerin kendilerini büyük bir sınavın içinde bulmasına neden olur.

Beyazperde sitesinde yer alan bilgilere göre, Amerika'da Çin virüsü olarak adlandırılan koronavirüsün ırkçılığa yol açmasına değinen film, bir haberden ilham alınmış. Yönetmen Mostafa Keshvari'nin söylediklerine göre, aynı şekilde Çinli bir turist kadın asansörde saldırıya uğramış ve haber, yönetmene ilham kaynağı olmuş. Satışa hazır olan korona filminde Çinli kadını Traei Tsai canlandırıyor. Yönetmen "Karakterlerin sığlıklarını göreceksiniz. Birbirleriyle konuşuyorlar ve korkuları gerçek oluyor. O zamanlar Çin virüsü olarak biliniyordu. Ama şimdi herkeste var, yani tek bir ırkın sorunu değil. Tüm insanlık virüsü defetmek için bir araya gelmeli. Virüs ayrımcılık yapmıyor, biz neden yapalım?" sözleriyle filmini anlatıyor.



 

Öne Çıkanlar