İlkokul öğrencileri, atık yağlarla Duygu'ya tekerlekli sandalye aldılar

İlkokul öğrencileri, atık yağlarla Duygu'ya tekerlekli sandalye aldılar
Öğrenciler, 'evlerde kullanılan yağların kanalizasyona dökülmesini önlemek' projesiyle toplanan yağlarla 9 yaşındaki Duygu'ya biri evde, biri dışarıda kullanılacak tekerlekli sandalye aldı.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, bitkisel atık yağların çevreye verdiği olumsuz etkiler konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için başlatılan proje kapsamında, Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri, ilçedeki diğer okulların da desteğiyle toplanan yağlarla engelli Duygu Naslıca'ya tekerlekli sandalye aldılar.

"Lokantalarda, otellerde biriken yağlar, devlet tarafından toplatılıyor. Evlerdeki bitkisel atık yağların lavaboya gitmeden toplanmasını hedefliyoruz" denilen projede şimdiye kadar 2 bin 640 litre atık yağ toplandı. 

ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLDU

Proje gönüllüsü öğrencilerden Esra Günal, atık yağları lavaboya dökmedikleri için boruların tıkanmasına engel olduklarını söyleyerek, "Atık yağları lavaboya dökmeyip Cengiz Topel İlkokulu'na getirmeliyiz ki, ülke ekonomisine katkı sağlansın ve engelli arkadaşlarımız tekerlekli sandalye kazansın" ifadesini kullandı.

Bulut Kaçar da, "Bugün iki buçuk litre yağ getirdim, bir yıldan beri biriktiriyorum. Siz de atık yağları biriktirin ve Cengiz Topel'e getirin ki bir engelli kardeşimiz, tekerlekli sandalye kazansın" dedi.

BİN LİTRE ATIK YAĞA BİR TEKERLEKLİ SANDALYE

Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Hamdi Kartal da öğrencilerden 5 litre yağ getirene, 'sosyal etkinlik belgesi' verdiklerini ve tüm çocukları teşvik ettiklerini dile getirdi. Bir yılın sonunda bin litre yağa ulaşıp alınan sandalyeleri, Duygu Naslıca'ya ulaştırdıklarını anlatan Kartal, "Kardeşimizin gözündeki mutluluğu görmek, o anı yaşamak bize çok büyük bir mutluluk verdi. Şu ana kadar 2 bin 640 litre yağ topladık, 540 litresi bu yıla ait. Hedefi inşallah eylüle kadar tuttururuz ve başka bir engelli kardeşimize daha yardımcı oluruz" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar