İlyas Salman'dan yeni film uyarısı: Lütfen benden nefret etmeyin

İlyas Salman'dan yeni film uyarısı: Lütfen benden nefret etmeyin
Pazarcıklı Elif Ana'nın hayatı film oluyor. 'Kötü adam'ı oynayacak İlyas Salman seyirciye seslendi: Lütfen benden nefret etmeyin.

Yardımseverliğiyle tanınan Pazarcıklı Elif Ana'nın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Filmde kötü karakter canlandıracağının sinyalini veren Oyuncu İlyas Salman, seyircilere 'Filmden sonra lütfen benden nefret etmeyin.' diye seslendi.

Yaptığı yardımlarla tanınan, 1903 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dünyaya gelen Elif Ana’nın hayat hikayesi film oluyor. Filmin oyuncu ekibinden Aliye Uzunatağan, İlyas Salman, Cezmi Baskın, Ali Sürmeli ve Sermiyan Midyat Kahramanmaraş’ta 25 Kasım’da sete çıkmadan hemen önce basın toplantısında buluştu.

Tanıtım toplantısında konuşan oyuncu İlyas Salman, filmde canlandıracağı kötü karakter nedeniyle izleyicileri, "Filmden sonra lütfen benden nefret etmeyin" sözleriyle uyardı.

Sputnik'in aktardığına göre; Salman ayrıca, "Çok konuştuğum zannedilir. İlk defa çok az konuşacağım. Elif Ana projesi karşıma getirildiğinde 'Oynayabilir miyim?' diye düşünmedim. 'Oynarım' dedim, her rolü oynarım. Hitler'i eleştiren bir filmde işkenceciyi de oynarım ama Hitler'i alkışlayan bir filmde dünyanın bütün dolarlarını, eurolarını önüme koysalar oynamam. Elif Ana analar dolusu Anadolu’nun yüreği geniş, yüreği zengin bir insanı. Onun projesinde kötü iyi ayrımı yapmadan rol almak mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

'ÇOK KORKUYORUM, ÇOK HEYECANLIYIM'

Filmde Elif Ana’nın 50 yaşından sonraki halini canlandıracak olan Aliye Uzunatağan, karakterin kendisini korkuttuğunu belirterek "Çok korkuyorum, çok heyecanlıyım. Senaryoyu okur okumaz bayıldım...Sanki pastoral resim gibi senaryo gözümde canlandı. Müthiş bir karakter. Beni korkutacak kadar güzel bir insan. İnsana insan gibi bakan bir kadın. Elif Ana iyiliğe giden yol. Keşke bütün dünya Elif Ana filmini görse bu felsefeyi benimsese. Türkiye’nin o günlerinin düşündüğümüzde bu kadar yoksul bir köyde doğmuş ve böyle olabilmiş bir karakter... Gerçekten müthiş büyük bir iş. Altı yaşımdan beri 60 yıldır oyunculuk yapıyorum inanan ki gerçekten korkuyorum. Çok çalışacağım. Akademik dramatolojiler çıkarıyorum. Gerçekten Elif Ana karakterini çok inceliyorum. Türbesine gidip gezeceğim. Dünya Elif Analarla güzelleşecek" diye konuştu.

Yönetmen koltuğunda Semir Aslanyürek ve Kazım Öz'ün oturduğu, senaryosunu Nihat Behram, Semir Aslanyürek ve Kazım Öz’ün kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Aliye Uzunatağan, İlyas Salman, Cezmi Baskın, Ali Sürmeli ve Sermiyan Midyat yer alıyor.

Öne Çıkanlar