İmamoğlu: Bu şehrin en demokrat en başarılı belediye başkanı olacağım

İmamoğlu: Bu şehrin en demokrat en başarılı belediye başkanı olacağım
'İBB 2018 Faaliyet Raporu' hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha yeşil bir İstanbul sözü verdi.

ARTI GERÇEK- İBB Meclisi’nin Nisan ayının son oturumunda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeminde Büyükşehrin 2018 Faaliyet Raporu vardı.

İETT ve İBB 2018 yılı Faaliyet raporlarının geldiği İBB Meclisi oturumunda, İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, kurumun 2018 yılı faaliyet raporunu sundu. Bağış, 2018 yılında İETT'nin gelir bütçesinin 1 milyar 719 milyon 519 bin lira, gider bütçesinin de 1 milyar 799 milyon 818 bin lira olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bu rakamlara göre İETT geçtiğimiz yıl 80 milyon 299 bin lira zarar etti.

48 MAKAMA 150-200 MAKAM ARACI

İYİ Partili Meclis Üyesi Suat Sarı İETT'nin 80 milyon lira zarar ettiğini, gelecek yıl da 300 milyon lira zarar öngördüğünü söyledi. Sarı, 48 makamının bulunduğu İETT kurumunda 150-200 civarında kiralık makam aracı bulunmasına da eleştirerek kamu kurumlarında tasarrufa gidilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından İETT faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi.

İETT Faaliyet Raporu’nun kabul edilmesinin ardından İBB'nin 2018 Yılının Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi. İmamoğlu, başkan olarak faaliyet raporunu sunacağı için meclis yönetim görevini 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'a bıraktı.

Kürsüye gelen İmamoğlu, "2018 yılının raporunu sunmak benim vazifem değil. Ama teamüller gereği fikirlerimi sunacağım. 2018'de görev yapan başkanın meclise anlatması daha doğru olur, bu yasada bir eksiklik sıkıntı var" dedi.

DAHA YEŞİL BİR İSTANBUL

Konuşmasında İstanbul’un daha fazla öne çıkması gerektiğini belirten İmamoğlu, "Her konuda yenilikçi, lokomotif ve bu ülkenin dinamosu olmalıyız" dedi. "Çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz" ifadelerini kullanan İmamoğlu "Biz 2030 ve 2050’de İstanbul’u daha yeşil bir kent olacak aynı zamanda akıllı, innonatif ve adil bir kent olmasını istiyoruz. Şehirlerde yaratılan mutluluklar ülke için de önemli. Bu anlamıyla çok önemli görevlerimiz var bu şehir adına" diye konuştu.

İMAMOĞLU: ŞEFFAF BİR SÜRECİ DEVREYE SOKACAĞIZ

İmamoğlu konuşmasında şeffaf bir süreci başlatacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Her birimizi farklı bir siyasi parti üyesiyiz ama bir yandan da şöyle bakmak lazım, bir yandan anneyiz, babayız, kardeşiz ve abiyiz yani dertlerimiz ortak. İstanbul’a yeni nesil siyaset anlayışının hakim olacağını düşünüyorum. Aramızdaki duvardaki yıkmalı, fikirlerimizi yarıştırmalı ve yeni nesil siyaseti geliştirmeliyiz. Çok katılımcı çok şeffaf bir süreci devreye sokacağımızı söylemeyelim."

İBB’den yaptıkları ilk canlı yayınların 140 bin-150 bin civarında izlendiğini belirten İmamoğlu, "Demek ki İstanbullu bizi merak ediyor. Bizi izleyen İstanbulullara aynı şekilde cevap vermeliyiz. Yeni nesil demorkasi kavramıyla bu şehri yönetmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamıyla günümüz teknolojisi çok önemli" diye konuştu.

"İSTANBUL İTTİFAKININ TÜM TÜRKİYE’YE TAŞINMASI BENİ SEVİNDİRDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen Türkiye İttifakı’na da gönderme yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Kişilere değil akla ve bilime yüzümüzü çevirelim. Ben bazen yüzümü 3-5 yaşındaki çocuğuna, bazen bu şehrin tecrübelilerine, kadınlarına çeviriyorum. Yeni nesil demokrasin geliştiği bir İstanbul istiyoruz. İstanbul ittifakı olarak tanımlamıştım. Bunun içinde herkes var. Bu ittifakın tüm Türkiyeye taşınmış olması beni sevindirdi."

"EN BAŞARILI BAŞKAN OLACAĞIM"

Toplumsal kesimler arasında yapılan ayrımları da eleştiren İmamoğlu,"Bazen etnik kimlilere göre ayrım yapıyoruz. Örneğin azınlık diyoruz. Herkes bizim vatandaşımız. İnsanları sınıflandırıyoruz. Bu şehirde yaşayanları bölerek kategorize ederek bu şehri yönetmemiz mümkün değil. Siyasi ve ideolojik kavramlardan öte liyakatla yönetebileceğini göstereceğiz. Söz veriyorum. İyi yönetildiğini göstereceğiz. Bu şehrin hak ve hukukuna dair ne varsa hepsini takip edeceğim. Ben bu şehrin en demokrarik ve en başarılı başkanı olacağım" dedi.

İmamoğlu'ndan sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalıda faaliyet raporu hakkında yaptığı konuşmada İBB’nin toplam 22 milyar TL borcunun bulunduğunu belirtti. Daha sonra İBB Faaliyet Raporu oybirliği ile kabul edildi.

 

Öne Çıkanlar