'İmamoğlu, Topbaş’ın cenazesinde Erdoğan'dan iki talepte bulundu'

'İmamoğlu, Topbaş’ın cenazesinde Erdoğan'dan iki talepte bulundu'
Gazeteci İsmail Küçükkaya İBB Başkanı İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Topbaş’ın cenazesinde geçen diyaloğu paylaştı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı. İmamoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cenazesinde Erdoğan ile arasında geçen diyaloğu kendisine anlattığını belirten Küçükkaya görüşmeden detayları aktardı.

Erdoğan ve İmamoğlu'nun sürpriz görüşmesini duyuran İsmail Küçükkaya'nın verdiği bilgiye göre, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş için 14 Şubat'ta düzenlenen cenaze törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törenin ardından Fatih Sultan Mehmet'in türbesine geçti. Bu arada cenaze töreni için orada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları, İmamoğlu'nan yanına gelerek pandemi nedeniyle bulunan alanın boşaltılmasını istedi.  İmamoğlu da "Gelsin, ben Cumhurbaşkanımızı karşılarım" dedi. Erdoğan’ın türbeye gelmesinden sonra İmamoğlu ile birlikte dua ettiler.

'İMAMOĞLU: GELSİN BİRLİKTE DUA EDELİM'

Eski CHP milletvekili Melda Onur sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  "Kadir Topbaş'ın cenazesinde Ekrem İmamoğlu Fatih'in de türbesi önünde dua ederken korumalar gelip çıkmasını istemiş, cumhurbaşkanı geliyor diye, o da çıkmamış gelsin birlikte dua edelim demiş" ifadeleriyle Küçükkaya'nın aktarımını paylaştı.

Melda Onur'un paylaşımı şöyle oldu:

İKİ TALEP

Küçükkaya’nın aktardığına göre, İmamoğlu Erdoğan’dan 2 talepte bulundu. İmamoğlu'nun, Erdoğan'a ilettiği talepler şu şekilde oldu: "Sizden para istiyor değilim. Ama borçlanma talebimiz var, belediyenin durumunu biliyorsunuz. Borçlanma talebimizi onaylamanızı bekliyoruz. İkincisi de 8 yıldır belediyeye otobüs alınmıyor. Otobüs alımı var lütfen bu konuda yardımcı olunuz."

Öne Çıkanlar