İmamoğlu: İstanbul'a 2 milyon insan daha yerleştirilmek isteniyor, izin vermeyeceğiz

İmamoğlu: İstanbul'a 2 milyon insan daha yerleştirilmek isteniyor, izin vermeyeceğiz
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'a 2 milyon insanın daha yerleştirilmek istendiğine dikkati çekti, “İstanbul'u yok etmelerine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'a 2 milyon insanın daha yerleştirilmek istendiğine dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un böyle bir şeye tahammülü yok. İstanbul'un en ana kurumu, İBB’ye sormuyorsunuz. Açılan davaları yok sayıyorsunuz. Devletin, milletin parasını heba ettirmeyeceğiz. İstanbul'u yok etmelerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

İmamoğlu, kurum tarihinin ilk "katılımcı bütçe projelerini" kamuoyuna tanıttığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "Katılımcı bütçe Projesi"ne katılan yurttaşların "çılgın projeleri" olup olmadığıyla ilgili soruyu da "Kanal İstanbul" üzerinden yanıtladı.

Kanal projesiyle İstanbul'a 2 milyon insanın daha yerleştirilmek istendiğine dikkat çeken İmamoğlu, "İstanbul'un böyle bir şeye tahammülü yok. İstanbul'un en ana kurumu, İBB’ye sormuyorsunuz. Açılan davaları yok sayıyorsunuz. Devletin, milletin parasını heba ettirmeyeceğiz. İstanbul'u yok etmelerine fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir zaman bir hat çizemezsiniz bu tür girişimlerde. O hep büyür. Virüstür. Bulaşır ve devam eder. 2 milyonla kalmaz. Milyonlarca insan demektir. Zaten İstanbul'un böyle bir hacmi yoktur, kapasitesi yoktur. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü artık biz, İstanbul'un geleceğini İstanbullularla konuşuyoruz. Bir kapalı odada üç beş kişi bir kişinin dediğini uygulayan bir metodu da yok sayıyoruz. Yok hükmündedir. Siyasi ömürleri yetmeyecek" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu "katılımcı bütçe projelerini" tanıtım basın toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin devamını linkten ulaşabilirsiniz

Öne Çıkanlar