İmamoğlu: Kanal İstanbul'un büyük bir hata olacağını düşünüyorum

İmamoğlu: Kanal İstanbul'un büyük bir hata olacağını düşünüyorum
Kanal İstanbul'un büyük bir hata olacağını savunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la projeyi konuşmak istediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği günden itibaren yönetimine yapılan eleştirilere Haber Türk canlı yayınında yanıt verdi.

Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğündeki programda Veyis Ateş, Deniz Zeyrek ve Nevzat Çiçek’in sorularını yanıtlayan İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Çılgın Proje' olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesini eleştirerek, Erdoğan'la en çok bu konuyu tartışmak istediğini belirtti:

'KANAL İSTANBUL BÜYÜK BİR HATA'

"Erdoğan’la Kanal İstanbul’la ilgili ben tartışmak isterim. Kamuoyunda böyle bir sürecin oluşmamasını ve hiçbir şekilde tartışılmadan; örneğin İstanbul’un 100 binlik planları var, onlar bir şirkette hazırlandı. Bunlar bir şehrin geleceği. Bu kadar üst ölçekli planın o kadar katılımcısı olması gerekir ki, düşünsenize bir şirkete verilmiş, oradan aşağı bir kanal çizilmiş. Üçüncü havalimanı çizilmiş kanalın etrafına yaklaşık 1 milyon kişi yerleştirilmiş. Böyle bir plan çalışması olmaz. Ben bunun İstanbul’da büyük bir hata olacağını savunuyorum. Bize göre yanlış ve eksikliklerini görüşmek isterim."

'ERDOĞAN İLE İSTANBUL'UN SORUNLARINI KONUŞMAK İSTİYORUM'

'Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talebinde bulundunuz mu?’ sorusuna, "Bulunmadım, çünkü bizi yeniden davet edeceklerini belirttiler. Komisyonlarla bir ortak çalışma masasıyla ilgili teşekkür ettim" diyen İmamoğlu,. Geçtiğimiz hafta bir gazetede çağrının yapılacağına ilişkin haber yayınlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'un sorunlarını konuşmak istediğini belirten İmamoğlu, "Deprem, kentsel dönüşüm gibi alt başlıkları var konuşulması gereken. Aynı şekilde yatırımlar, inşaatları duran 8 metro hattı, Göztepe-Ümraniye hattı, yarım kalan şantiye ve tüneller... Her şeye rağmen İstanbul'u yönetmiş birisiyle konuşmanın kolay olacağını düşünüyorum" dedi.

'KIRIK SANDALYE' MESELESİ İÇİN BİR GEÇMİŞ OLSUN BEKLERDİM' 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında sandelyesinin kırılmasıyla gündemegelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'dan bir geçmişolsun beklediğini söyledi:

"Kırık sandalyeli ben değilim. Ben oturdum daha sonra sayın Cumhurbaşkanı konuştu naklen de yayınladılar. Ben ilk konuşmamı yaptım. Sonrasında bu olay oldu. Komik bir durumdu. Benim dışımda herkes 'komplo' dedi. Tam o anda Erdoğan benim için 'israf yaptı' dedi. Geçmiş olsun beklerdim. .

İSTANBUL'UN BORCUNU AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu da açıklayan Ekrem İmamoğlu, artık toplumun 'Benim paramla ne yapıyorsun?' diye sorduğunu söyledi:

"İBB’nin totalde borcu 50 milyar TL’nin üzerinde. Kısa ve orta vadeli borç 30 milyar TL’nin üzerinde. 25 yıla kadar giden borçlar var. 1 milyar liraya yakın vergi borcu ödemek zorunda kaldık. İştiraklere ödemek zorunda kaldığımız rakam buna dahil değil."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar