İmamoğlu'ndan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na suç duyurusu: Yapamıyorsanız, bırakın biz yapalım

İmamoğlu'ndan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na suç duyurusu: Yapamıyorsanız, bırakın biz yapalım
Riva deresinde incelemelerde bulunan İmamoğlu, bakanlığın görevini yetirmediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva deresinde incelemelerde bulundu. Deredeki kirliliği kepazelik olarak değerlendiren İmamoğlu, kirlilikle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun ve Başkan Danışmanı Yiğit Duman'la birlikte incelemelerde bulundu. DSİ, İSKİ ve İBB arasında yapılan toplantı ile derenin ıslahının 2009 yılında DSİ'ye bırakıldığını hatırlatan İmamoğlu, dere yakınında bulunan kağıt fabrikasının atıklarını gördükten sonra, "Bu ne kepazaeliktir" şeklinde tepki gösterdi.

İnceleme öncesi bölgedeki muhtarlarla görüşen Ekrem İmamoğlu "Buradan Sayın Bakan’a tavsiyede bulunuyorum. Diyorum ki: ‘Siz bu ülkenin atanmış bir bakanısınız. Konuşurken siyasi cümleler yerine mesleğinizin, görevinizin gereğini yerine getirmenizi size tavsiye ediyorum" dedi.

Söz konusu kağıt fabrikasının yakınlarında incelemelerde bulunan İmamoğlu, Yetkililerden, "Metrelerce balçık burası. Bu su, olduğu gibi yıllardır Riva’ya akıyor. Bu firma, bakanlığın denetiminde" bilgisini alan İmamoğlu, tepkisini, "Biz, burada suç duyurusunda bulunma yetkimizi kullanalım. Görevini yapmayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Kim o? Gerekiyorsa, Çevre Bakanlığı’nın buradaki yetkilisi. Bu ne kepazelik ya. Yapamıyorlarsa işi, bıraksınlar biz yapalım ya" sözleriyle dile getirdi.

Öne Çıkanlar