İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Terör örgütü üyesini yakalama görevi devletindir

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Terör örgütü üyesini yakalama görevi devletindir
İBB Başkanı İmamoğlu, PKK'lilerle fotoğrafı olan çalışanı işe alırken tüm yasal uygulamaların gerçekleştirildiğini söyledi ve ekledi: Terör örgütü üyesini yakalama görevi devletindir.

Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından yurda dönüşü sırasında uçakta gazetecilere açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir kadının kırsal bölgede elinde uzun namlulu bir silahla çekilmiş bir fotoğrafı kamuoyuna yansıdı" sorusunu üzerine "İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında yargı gereğini yapacaktır" demişti. İmamoğlu, Twitter'dan Erdoğan'a yanıt verdi ve şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanı’nın İBB’ye yönelik suçlamalarını dinledim. Belli ki yapamadıkları metroları yapmak, altyapı yatırımlarını tamamlamak yetmemiş. Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğundaki "terörist yakalama" işini de bize havale etmiş. İBB’ye güveni için kendisine teşekkürler.

Sayın Cumhurbaşkanı; Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB’nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor.

Önce "terörist" yakalamak için neden 8 gün beklenip, şov yaparak yakalama yapıldığının izahını isteyin. Ardından da tıpkı MOBESE servisi gibi bu görüntülerin de Emniyet’ten yandaş gazetecilere nasıl servis edildiğini sorgulayın.

Maşallah yani baksanıza İstanbul emniyeti, haber ajanslarına rakip olmuş. Yargının asıl işi günü geldiğinde bu konular olacaktır. Allahım mübarek Ramazan ayında bizleri iftiralardan ve iftarıcılardan koru."

Öne Çıkanlar