İmamoğlu’ndan Şık’ın 'siyaset yasağı' açıklamasına yanıt: Her şey mümkün

İmamoğlu’ndan Şık’ın 'siyaset yasağı' açıklamasına yanıt: Her şey mümkün
TİP milletvekili Ahmet Şık'ın 'İmamoğlu’na siyaset yasağı getirip Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar' iddiası hakkında konuşan İmamoğlu 'Türkiye’de her şey mümkün' dedi.

Karadeniz programı kapsamında Rize ve 6 ilçesinin ardından, Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün ise Trabzon'u ziyaret etti.

'CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI BENİM GÜNDEMİMDE YOK'

İmamoğlu, Trabzon'da gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında da şunlar söyledi:

"Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AKP'li olsa ne olur... Bu değişime onların bile ihtiyacı var."

'GENEL BAŞKANLA YARIŞ BİZİM NE HADDİMİZE'

Genel başkanlık iddiaları da sorulan İBB Başkanı, "Genel Başkanla yarış bizim ne haddimize... Bizde Genel Başkandan izin alarak konuşmak da yok. Bunu sormanız normal. Ne yazık ki iktidar partisinde özgürce konuşma yok" dedi.

Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir" ifadeleriyle ilgili soruyu ise, şöyle yanıtladı:

"İstanbul lokomotif bir kent. Duyarsız bir İstanbul Belediye Başkanı tasvip edilmez, doğru bulunmaz. Bu bağlamda elbette değil ama o sorumluluk bilinci bende üst düzeyde var."

ŞIK'IN AÇIKLAMALARINA YANIT: HER ŞEY MÜMKÜN

Ekrem İmamoğlu, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık'ın, +GERÇEK yazarı İrfan Aktan'la gerçekleştirdiği söyleşide kullandığı "Bir komplo teorisi olarak söylüyorum ama bu işin varacağı yer açık; İmamoğlu’na siyaset yasağı getirip en büyük rakiplerden birini ekarte edecekler. İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinde en çok emeği olan Canan Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar" ifadelerine dair şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ahmet Şık beyefendinin ortaya koyduğu bu gündem var mıdır? Ya ne olmadı ki bu ülkede, bu olmasın? Benim dünya masumu, hayatının sadece mesleğine adamış, şehircilik-planlama üzerine bir canciğer arkadaşım, İBB’de görev yapan Tayfun (Kahraman) arkadaşıma 18 yıl hapis verdi, bu ülkede bir mahkeme. ‘Hükümeti düşürmekmiş.’ Ben bu adamın 13 yıldır şahidiyim. Yani bu ülkede hangi kararlar alınmıyor ki?

Allah hiç kimsenin evine adaletsiz, hukuksuz bir süreci yaşatacak kararla yüzleştirmesin. Sevgili eşine, o güzel çocuğuna birkaç kez ziyarete gittim bu süreçte. Yani adaletsizlikle bizi sınamasın. Ama her şey mümkün. Yani bir Ekrem’e böyle bir şey yapar, bir bakarsınız milyonlarca Ekrem ona sandıkta tokat gibi bir cevap verir. Türkiye’de ne yazık ki her şey mümkün. ‘Ama bu her şey mümkün’ün bitmesine de bir yıl kaldı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar