İmamoğlu'ndan Tayfun Kahraman'a Gezi desteği

İmamoğlu'ndan Tayfun Kahraman'a Gezi desteği
Gezi eylemlerine ve ekibine aldığı Tayfun Kahraman'a destek veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Tayfun Bey ve diğer arkadaşların yanındayım' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), ‘İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor’ projesi kapsamında etkinliklerin yapılması için Taksim Meydanı'nda kurulan, 'Geçici Sergi Platformu'nu ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yine ilgi büyük oldu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun test sürüşünü gerçekleştirdikten sonra Taksim'e giden İmamoğlu'na danışmanı Murat Ongun, Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Serdal Taşkın ve Gezi Parkı eylemlerinden ceza verilmek istenen Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman eşlik etti.

'TAYFUN BEY VE DİĞER ARKADAŞLARIN YANINDAYIM'

Taksim Meydanı denince Gezi Parkı ile ilgili sürecin hatırlandığını belirten İmamoğlu, Gezi eylemlerinden hakkında hapis cezası verilmek istenen Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman'a destek verdi:

Taksim Meydanı, son dönemde Gezi Parkı ile ilgili süreci de hatırlatıyor. Toplumun, gençlerin tepkisini hatırlatıyor. Ve o süreçte ben de defalarca buraya geldim. İnsanlar; aslında bir özgür alanın, özgün alanın, 'Ben yaptım değiştiriyorum' anlayışı ile değil, toplumun uzlaşıyla bir süreç yönetimini talep etmişti. Özellikle benim yol arkadaşım Tayfun Kahraman arkadaşım da o sürecin önemli isimlerindendi. Şehir Plancıları Odası'nın İstanbul Şube Başkanlığı’nı yapıyor, sürece hizmet ediyor, devletin en üst seviyedeki insanlarıyla bu süreci sulh içerisinde çözüme kavuşturma konusunda fedakarlık yapan bir kardeşimdi. Biz o zamandan da tanışıyorduk. Sonra Beylikdüzü Belediyesi’nde bizim danışmanlığımızı yaptı sürece katkısı olan, iyi bir şehir plancısı olarak. O dönemde Sayın Cumhurbaşkanı olsun, diğer bakanlarla olsun yan yana oturup süreci çözme konusunda fedakarca o dönemin bakanları ile çalışmış bir arkadaşım. Ne acıdır ki, böyle özgür alanların güzelleşmesi mücadele eden insanlar, böyle kısır işlerle bugün yargılanan insanlar, onlarca yıl mahkumiyet talep edilen insanlar… Biz buna da karşıyız. Bu yargısız infaz gibi aslında. Ne kadar yargı gibi gözükse de yargısız infaz gibi. Tayfun Bey ve diğer arkadaşların yanındayım. Bu bağlamda Taksim'in bu tarz maneviyatı ve bizdeki hissiyatları var."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar