İmamoğlu: Türkiye için olmasa bile İstanbul için sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir

İmamoğlu: Türkiye için olmasa bile İstanbul için sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir
'İstanbul'un yüzde 60'ı tehlike altında.'

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul'un yüzde 60'ının tehlike altında olduğunu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye çapında olmasa da İstanbul’da sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini söyledi.
 
Özel bir televizyonunun sabah programı konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkede giderek yayılan koronavirüs salgını üzerinde duran İmamoğlu, İstanbul'un yüzde 60'ının tehlike altında olduğunu ifade etti. İmamoğlu, bu nedenle dikkat çeken bir çağrıda bulunarak İstanbul’da sokağa çıkma yasağı uygulanmasını istedi. 
 
İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"İl İdare Kurulu ile pandemi kurulunda 2-3 saat çok faydalı vakit geçirdik. Hepimizin ne kadar sorumlu olduğunu hissettik. Türkiye'nin siteminde belediyelerin bir merkezi idare gelirleri iki yerelde ettiği gelirler var. Türkiye'nin yüzlerce belediyesi için belediyelerin gelirleri şu anda neredeyse sıfır noktasında. Bizim yolcu sayımız onda birine düştü, daha da düşmeli ama o tekerlekler dönüyor. Oradan gelen gelirler de yüzde 10'a düştü. Yerel yönetimlerin direkt vatandaşa dokunduğu bir sistemde, biz bu süreçlerde bu seferberlik ortamını yüklenecek kurumlarız. Dolayısıyla sübvansiyona muazzam ihtiyacımız var. Belediyelerimizin hiçbiri elektrik, su, doğalgaz faturalarında kesinti yapmayacağını açıkladı. Hiçbir vatandaşımız bu süreçte suyundan, elektriğinden şüphe etmesinler. Bu dönemde hiç kimsenin kapısına kesinti için kimse gidemez gitmemeli de zaten."
 
İSTANBUL'UN YÜZDE 60'I TEHLİKE ALTINDA
 
İstanbul'un yüzde 60'ı tehlike altında. Kent nüfusunun yüzde 15'i dışarı çıksa, 2.5 milyon kişi eder. Hava biraz iyileşince insanlar bir şekilde dışarıya çıkıyor. Türkiye için olmasa bile İstanbul için sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir."

Öne Çıkanlar