IMF Başkanı Georgieva: Daha fazla aşılama enflasyondaki yükselişi sınırlar

IMF Başkanı Georgieva: Daha fazla aşılama enflasyondaki yükselişi sınırlar
IMF Başkanı Kristalina Georgieva dünyada devam eden Covid-19 aşılamasının hızlanmasının enflasyondaki yükselişi sınırlayacağını ifade etti.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, dünyada devam eden Covid-19 aşılamasının hızlanmasının enflasyondaki yükselişi sınırlayacağını belirtti. Georgieva, ayrıca gelişmiş ve gelişen ekonomiler arasında oluşan büyüme açığının sosyal huzursuzluğa neden olabileceği uyarısı yaptı.

IMF Başkanı Georgieva, dünyada devam eden aşılamayla enflasyondaki yükselişin de sınırlanacağını ifade etti. Georgieva, enflasyonun düşüşe geçmesi için dünyada aşılamanın devam etmesi gerektiğini, üretimin de böylece hızlanacağını belirtti.

IMF Başkanı, Bloomberg’e verdiği mülakatta gelişen ve gelişmiş ülkeler arasında ayrışma devam ederse daha fazla toplumsal huzursuzluk yaşanabileceği uyarısı yaptı, çözümün de aşılamanın geniş kitlelere ulaşmasından geçtiğini bildirdi.

Georgieva, ayrıca tedarik zincirinde yaşanan sıkıntıların 2022 ve sonrasında da devam edebileceğini, bu durumun fiyatlara baskı yaptığını, merkez bankalarının da enflasyona karşı aksiyon almaya başladığını vurguladı.

Öne Çıkanlar