IMF, ekonomik tahminlerinde ciddi bir revizyona hazırlanıyor

IMF, ekonomik tahminlerinde ciddi bir revizyona hazırlanıyor
IMF bir sonraki raporunda küresel ekonomik görünüm beklentisini kayda değer şekilde aşağı çekecek. IMF, nisan ayında küresel büyüme tahminini yüzde 4,4'ten yüzde 3,6'ya düşürmüştü.

Uluslararası Para Fonu (IMF) bir sonraki raporunda küresel ekonomik görünüm beklentisini "kayda değer" şekilde aşağı çekmeye hazırlanıyor.

Bali’de düzenlenen G-20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısının ardından konuşan IMF Strateji, Politika ve İnceleme Direktörü Ceyla Pazarbaşıoğlu, "Artan gıda ve enerji fiyatları, gelişmekte olan pazarlara sermaye akışının yavaşlaması, devam eden pandemi ve Çin’deki yavaşlama, politika yapıcılar için işi ‘çok daha zorlu’ hale getiriyor. Küresel ekonomiyi gerçekten etkileyen şoklar ardı ardına yaşanıyor" dedi.

IMF, nisan ayında küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,4’ten yüzde 3,6’ya düşürmüştü.

Kurum raporunu 26 Temmuz tarihinde açıklayacak.

Aynı panelde konuşan Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements-BIS) Araştırma Direktörü Hyun Song Shin, "Yumuşak inişe giden yol daralıyor; Bunun hala uygulanabilir bir yol olduğunu düşünüyoruz ama kesinlikle çok kolay değil. Merkez bankalarının para politikası kararlarını hızlı ve kararlı bir şekilde aldığı ve enflasyona önden yüklemeli tepki verdiği yerlerde, yumuşak bir iniş için daha elverişli bir ortam var" dedi.

Moody’s Analytics Başekonomisti Mark Zandi, ABD’nin bir resesyondan kaçınabilecek durumda olduğunu ancak beklentilerin çok bozulduğunu ve bunun "kendi kendini gerçekleştiren bir kehanet" haline gelebileceğini öngördü. Bu yönde bir benzetme daha önce Nobelli ekonomist Robert Shiller tarafından yapılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar