İmralı, Erdoğan'a 'sorulamayacak konular' arasına girdi

İmralı, Erdoğan'a 'sorulamayacak konular' arasına girdi
Meclis Başkanlığı, 'Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin uygulanmasının sebebi nedir?' sorusunu 'sorulamayacak konular' diyerek, iade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca’nın 15 Şubat 2022 tarihinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecride ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi Meclis Başkanlığı tarafından iade edildi.

Soru önergesinde yer alan "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her açıklamasında İmralı’yı adres gösterirken, Sayın Öcalan ise Kürt sorununu bir hafta içinde çözebileceğini beyan etmesine rağmen, mutlak tecridin uygulanmasının sebebi nedir? Toplumsal barışın tesisinin önünde bir engel olarak duran İmralı tecridinde neden ısrar edilmektedir?" Meclis İç Tüzük kapsamında 96’ncı madde kapsamında "sorulmayacak konular" olduğu belirtildi.

Uca’nın yönelttiği "Sayın Öcalan’a uygulanan tecridin hukuki dayanağı nedir? Türkiye’nin imzacısı olduğu uluslararası sözleşmelerde ve iç hukukta işkence olarak tanımlanan tecrit uygulamasına son vermeye yönelik bir girişiminiz olacak mıdır?" sorusu da İç Tüzük 97’nci maddede yer alan "Tek amacı istişare sağlanmaktan ibaret konular hükmünü içermektedir" gerekçe gösterildi. (MA)

Öne Çıkanlar