İmralı için 'acil görüşme' başvurusuna şu ana kadar cevap yok

İmralı için 'acil görüşme' başvurusuna şu ana kadar cevap yok
Öcalan’ın avukatlarının, müvekkilleriyle acil görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruya şimdiye kadar yanıt verilmedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Mazlum Dinç, Raziye Öztürk, İbrahim Bilmez ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşılan iddialara ilişkin dün Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı’na görüşme başvurusunda bulunmuştu.

MA'nın haberine göre Öcalan ile aile ve avukat görüşünün ivedilikle ele alınması ve talebin bir an önce kabul edilmesini için yapılan başvuruya şimdiye kadar ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verilmedi.  

Avrupanın birçok kentinde olduğu gibi Almanya’nın Dortmund, Frankfurt, Hannover, Mannheim, Oldenburg, Darmstadt, Saarbrücken ve Freiburg kentlerinde eylemler yapan Kürtler ve dostları Öcalan ile avukat ve aile görüşmesinin gerçekleşmesi gerektiğine dönük çağrılar yaptılar.

Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı "Yol Haritası" gerekçesiyle 23 Eylül’de 6 aylık avukat görüş yasağı getirdi.

Öne Çıkanlar