HDP Gençlik Meclisi üyesi, imza atmak için gittiği karakolda darp edildi

HDP Gençlik Meclisi üyesi, imza atmak için gittiği karakolda darp edildi
HDP Gençlik Meclisi üyesi Çetin Temel, adli kontrol işlemi gereği imza atmak için gittiği polis karakolunda darp edilerek gözaltına alındı.

Van Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Çetin Temel hakkında açılan davada, Ozan Yıldız Futbol Turnuvası suç unsuru olarak gösterilerek 16 Ağustos’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tunç daha sonra verilen ara karar ile 11 Kasım’da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Çetin bugün de adli kontrol şartı gereği ikametgahının bulunduğu Bostaniçi Polis Karakolu’na giderek imza atmak istedi.

İddiaya göre polisler burada Çetin ile sohbet adı altında konuşmak istedi. Durumu kabul etmeyen Çetin, karakola imza atmak için geldiğini ve yaptıklarının hukuksuz olduğunu ifade etmesi üzerine polislerce darp edildi.

GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Polisler daha sonra savcılığı arayarak Çetin’in imza atmadığını, adres bilgilerini vermediğini ve "örgüt propagandası" yaptığını iddia ederek hakkında gözaltı kararının çıkartılmasını talep etti. Talebi kabul eden savcılık Çetin hakkında gözaltı kararı verdi.

Şiddete uğradığı karakolda gözaltına alınan Çetin ile görüşen avukatı, Çetin’i gördüğünü ve polislerin şiddetine maruz kaldığını aktardı.

Çetin’in yarın ifadesinin alınması bekleniyor. (MA)

Öne Çıkanlar