Independent: Mursi yere düştükten sonra 20 dakika müdahale edilmedi

Independent: Mursi yere düştükten sonra 20 dakika müdahale edilmedi
Muhammed Mursi'nin diyabet, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olduğu biliniyordu.

ARTIGERÇEK - Mısır'ın 2012'de askeri darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin mahkemede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesiyle ilgili tartışmalar sürerken İngiltere merkezli haber sitesi Independent'tan dikkat çekici bir iddia geldi.

Independent'ın haberine göre, Mursi'nin mahkeme salonunda yere düştükten sonra, aynı davada yargılanan iki sanığın yardım çağrısına rağmen 20 dakikadan uzun bir süre müdahale edilmeden ölüme terk edildiği iddia edildi.

Babası ve kardeşi Mursi ile birlikte yargılanan Abdullah el Haddad, tanıkların kendisine Mursi yere düştükten sonra 20 dakika kadar kimsenin hiç bir şey yapmadığını söylediğini aktardı.

Haddad, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak yaptığı açıklamasında "Düşüşünü ilk fark edenler diğer mahkûmlardı ve bağırmaya başladılar. Hekimlerden bazıları, gardiyanlardan ona ilk yardım uygulayabilmek için izin istediyse de 20 dakikada fazla bir süre müdahale yapılmadan yerde bekletildi. İhmal kasıtlıydı. Gardiyanların, tutukluların bağırmasından sonra yaptıkları ilk şey, aile üyelerini mahkemeden çıkartmaktı" dedi.

İsmini açıklamak istemeyen bir aktivist de, "Mursi konuşmayı kestikten sonra bilincini yitirdi ve kafesin içerisindekiler yaklaşık 10 dakika boyunca onun yardıma ihtiyacı olduğunu bağırarak kafesi yumrukladılar" diye konuştu.

Diyabet, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olduğu bilinen Muhammed Mursi'ye müdahalenin kasıtlı olarak geciktirilmesi, ölümüne göz yumulduğu iddialarını güçlendirdi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar