İngiliz parlamenterden 'PKK terör listesinden çıkarılsın' kampanyasına destek

İngiliz parlamenterden 'PKK terör listesinden çıkarılsın' kampanyasına destek
İngiliz Parlamentosu’ndaki APPG Sözcüsü Lloyd Russell Moyle, PKK’nin 'Terör listesi’nden çıkarılması' kampanyasına katıldı.

İngiliz Parlamentosu’nda Kürdistan, Suriye ve Türkiye Tüm Partiler Grubu (APPG) Sözcüsü Lloyd Russell Moyle de PKK’nin "Terör listesi’nden çıkarılması kampanyasına katıldı. Moyle, "Terörizm tanımı Kürtler ve PKK için yanlıştır" dedi.
 
Lloyd Russell Moyle, Kürdistan Dijital Meclisi’nin PKK’nin "Terör örgütleri listesi’nden çıkarılması kampanyasına katıldı. Moyle, "Hükümeti Kürtlerin haklarını korumaya çağırıyoruz" diyerek, İngiliz hükümetini Türkiye’nin Kürtlere karşı eylemlerine karşı çıkmaya çağırdıklarını ifade etti.
 
Lloyd Russell Moyle’un mesajı şu şekilde:

"Ben Brighton, Birleşik Krallık Parlamento üyesi Lloyd Russell Moyle. Aynı zamanda APPG sözcüsüyüm. Türkiye’deki Kürtlerin eşit ve siyasi haklarına ilişkin bir rapor yayınladık. Biz bu raporumuzda toplumsal cinsiyet eşitliğini, cinsel taciz, PKK’yi ve özerkliği savunan her Kürt’ün ‘terörist’ olarak görülmesini yanlış buluyoruz.
 
Hükümeti (İngiltere) Türkiye’deki bu uygulamalara karşı durmaya çağırıyor ve Kürt halkının haklarının korunmasını talep ediyoruz. Kürt dostlarımızı her yerde destekleyeceğim. Öncelikle adalete, özerkliğe ve barışa ihtiyaç duyulan her yerde Kürdistan’ı destekleyeceğiz." (MA)

Öne Çıkanlar