İngiltere penaltılarla çeyrek finalde

İngiltere penaltılarla çeyrek finalde
İngiltere, 2. yarıda Kane'in penaltı golüyle Kolombiya karşısında 1-0 öne geçti. Ancak 90+3'te Kolombiya'nın beraberlik golü geldi. Penaltılara kalan maçta İngiltere Kolombiya'yı 4-3 yendi.

ARTI GERÇEK - Rusya'da oynanan 2018 FIFA Dünya Kupası'nda son çeyrek final bileti için Kolombiya ile İngiltere karşı karşıya geldi. 

Kolombiya Spartak Stadı'na, Ospina, Arias, Mina, Davinson Sanchez, Mojica, Barrios, Carlos Sanchez, Lerma, Cuadrado, Quintero ve Falcao ile çıktı. 

İngiltere'nin ilk 11'i ise Pickford, Walker, Stones, Maguire, Henderson, Trippier, Dele Alli, Lingard,  Ashle Young, Sterling ve Kane oldu.

İngiltere'nin daha atak oynağı ilk yarıda karşılaşma golsüz bitti. Ancak İngiltere, ikinci yarıda Harry Kane'in 57. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 öne geçti.

90 dakika boyunca İngiltere'nin üstünlüğü sürdü. Karşılaşmaya 5 dakikalık uzatma verildi. 90+3'te Kolombiya Yerri Mina'nın gölü ile beraberliği yakaladı. Uzatma süresinin sonunda skor değişmeyince maç uzatmalara kaldı. 

30 dakikalık uzatmada iki takım da gol atamadı ve maç penaltı atışlarına kaldı. Beşinci penatılarda İngiltere maçı 4-3 kazandı. 

Kolombiya ile İngiltere arasında bugüne kadar oynanan maçlarda İngiltere 3 kez galip geldi, Kolombiya'nın ise hiç galibiyeti olmadı. İki takım iki maçta ise berabere kaldı.

Öne Çıkanlar