İngiltere Başbakanı Johnson Zelenskiy ile görüştü: Cesaretinizi takdir ediyorum

İngiltere Başbakanı Johnson Zelenskiy ile görüştü: Cesaretinizi takdir ediyorum
Görüşmede Johnson'ın, Zelenskiy ve Ukrayna halkını cesaretinden dolayı takdir ettiği aktarılarak, Putin'in hesap ettiğinden daha büyük bir Ukrayna direnişiyle karşılaştığı ifade edildi.

Foto: Arşiv


İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, uluslararası toplumun, Rusya'yı diplomatik ve finansal açından tamamen izole etmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğu duyuruldu.

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Johnson'ın, Zelenskiy ve Ukrayna halkının inanılmaz kahramanlığını ve cesaretini takdir ettiği belirtilerek, iki liderin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hesap ettiğinden daha büyük bir Ukrayna direnişiyle karşı karşıya olduğu konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, Johnson'ın, İngiltere'nin Ukrayna'ya verdiği desteği yinelediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Liderler, uluslararası toplumun, Rusya'yı diplomatik ve finansal açıdan tamamen izole etmesi gerektiği konusunda hemfikir. İki lider, Rusya'yı SWIFT'den çıkarmak için harekete geçme konusundaki artan istekliliği memnuniyetle karşıladı. Johnson ve Zelenskiy, Belarus'un, Putin'in şiddetinde bir kanal olarak oynadığı rol konusunda karşılıklı endişelerini dile getirdi."

ZELENSKİY’DEN TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Twitter hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, İngiltere'ye Ukrayna ordusunu güçlendirmeye yönelik aldığı yeni karardan dolayı teşekkür etti. Zelenskiy, "Saldırgana karşı koyulması yönünde ilerideki ortak adımlar konusunda anlaştık" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar