İngiltere’de Sir David Amess cinayeti, terör saldırısı olarak soruşturuluyor

İngiltere’de Sir David Amess cinayeti, terör saldırısı olarak soruşturuluyor
Muhafazakar Partili Milletvekili Sir David Amess'in dün bıçakla öldürülmesinin terör saldırısı olarak değerlendirildiği açıklandı.

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin milletvekillerinden Sir David Amess'in uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada elde edilen yeni bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

Essex polisi, soruşturmada "radikal İslamcı motif" şüphesi üzerinde durulduğunu açıkladı. Polisten yapılan açıklamada, "İlk soruşturmalar radikal İslamcılık ile bağlantılı bir motif olduğunu ortaya koydu" denildi. Polis, eylemin "terör saldırısı" olarak sınıflandırıldığını ve soruşturmanın terörle mücadele ekipleri tarafından yürütüleceğini duyurdu.

Milletvekili Sir David Amess, Cuma günü Londra'nın doğusundaki Essex bölgesinde bulunan kendi seçim bölgesi Leigh-On-Sea'de seçmenlerle görüştüğü sırada bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası 25 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alınmış,  69 yaşındaki Amess ise yapılan ilk müdahaleye karşın aldığı yaralar sonucu hayatını kaybetmişti.

Birçok İngiliz medya organında şüphelinin Somali kökenli bir İngiliz vatandaşı olduğu iddia edildi. Soruşturmaların henüz "erken safhada" olduğunu açıklayan Emniyet ise bu konuda bilgi vermedi.(Deutsche Welle Türkçe)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar