İngiltere’de vatandaşlar polise yetki verilmesine karşı ayaklandı

İngiltere’de vatandaşlar polise yetki verilmesine karşı ayaklandı
İngiltere'nin başkenti Londra'da vatandaşlar polise gösterilere müdahalede daha fazla yetki veren yasa tasarısını protesto etti.

Fotoğraf: karar.com

Gelecek hafta Lordlar Kamarası'nda görüşülecek olan yasa tasarısına İngilizler karşı çıktı. Gösterilere müdahalede polislere daha fazla yetki veren yasa tasarısı için vatandaşlar, yasayla ülkenin 'otokratik' bir yönetime yöneldiğine dikkat çekti.

Yasa tasarısıyla, arışçıl gösteri ve demokratik hakları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirten İngilizler, 'Polise daha fazla yetkiye hayır', 'Hakkımızı koruyun', 'Polis her yerde, adalet hiçbir yerde' yazılı döviz ve pankartlar taşıyarak yasa tasarısının geri çilmesini istedi.

KArar'da yer alan habere göre; yasa tasarısıyla, polis, protestolar için başlama ve bitiş saatleri belirleyebilecek.

Belirli bir gürültü seviyesi belirlenebilecek ve gürültünün bir kurumun işlerini aksatacak, çevredeki kişiler üzerinde ciddi etki oluşturacak noktaya varması halinde gösteriye müdahale edilebilecek.

İçişleri Bakanı, parlamento onayı olmadan nelerin kurumlar ve halk için "ciddi aksaklık" oluşturduğunu tanımlama yetkisine sahip olacak. Dolayısıyla bakan, "ciddi aksaklık" oluşturduğuna karar vererek herhangi bir protestonun bitirilmesini isteyebilecek.

Resmi araçların yolunun kesilmesine müsaade edilmeyeceği için parlamento yakınlarındaki gösterilere de sınırlama getirilebilecek.

Heykellere zarar verilmesi durumunda 10 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Öne Çıkanlar