İngiltere'den 'Avrupa Süper Ligi' açıklaması: Gerekirse yasa çıkarırız

İngiltere'den 'Avrupa Süper Ligi' açıklaması: Gerekirse yasa çıkarırız
Başbakan Johnson 'Avrupa Süper Ligi'ni durdurmak için her şey masada' diyerek gerekirse yasa çıkarabilecekleri mesajını verdi.

Premier Lig'in kaymak tabakasından 6 kulübün de içinde olduğu 12 kulübün geceyarısı Avrupa Süper Ligi açıklamasıyla Avrupa futboluna darbe yapmasına tepki gösterenler arasında yer alan Britanya hükümetinden yeni bir açıklama geldi. Boris Johnson'ın başbakanlığındaki Muhafazakar Parti hükümeti, tüm takımların taraftarlarının karşı çıkmakta birleştiği Avrupa Süper Ligi'ni durdurmak için tüm ağırlığını koyacağını açıkladı. Başbakan Johnson da "Avrupa Süper Ligi'ni durdurmak için her şey masada" diyerek gerekirse yasa çıkarabilecekleri mesajını verdi.

Toplantının ardından açıklama yayımlayan Johnson, ayrılıkçı elitlerin kendi aralarında kapalı bir Avrupa Süper Ligi kurmalarına karşı "hükümetin seyirci kalmayacağını, hiçbir eylem seçeneğini masadan kaldırmadığını ve yeni yasa çıkarmak dahil tüm seçenekleri araştırdığını" duyurdu.

Açıklamada "Başbakan, futbol yetkililerine sarsılmaz desteğini yineledi ve bu planları durdurmak için ne gerekiyorsa yapmaları konusunda hükümetin tam desteğine sahip olduklarını teyit etti" denildi. 
 

Öne Çıkanlar