İngiltere Merkez Bankası Başkanı'ndan TCMB yorumu: Görülmemiş bir kombinasyon

İngiltere Merkez Bankası Başkanı'ndan TCMB yorumu: Görülmemiş bir kombinasyon
Bailey, genelde başkalarının politikalarıyla ilgili yorum yapmadığını ancak TCMB politikasının daha önce ekonomide görülmemiş bir kombinasyon olduğunu belirtti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bağımsızlığının bir sorun haline geldiğinin açık olduğunu ve yeniden güvenilirliği sağlamanın Merkez Bankası için hayati önem taşıdığını belirtti.

Bailey, Cambridge Üniversitesi’nde dün gerçekleşen etkinlikte bir öğrencinin TCMB’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savunduğu düşük faiz politikası hakkında bir soru yöneltmesi üzerine, "Bence bu Merkez Bankası'nın bağımsızlığının bir sorun haline gelmesinin açık bir örneği" yanıtını verdi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, perşembe günü gerçekleştirdiği bir konuşmada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla ilgili bir sorun olduğunu ve kredibiliteyi koruyabilmenin kurumlar için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Cambridge Union etkinliğinde bir öğrencinin Türkiye’deki yüksek enflasyona rağmen faiz indirimlerinin savunulmasıyla ilgili sorusunu cevaplayan Bailey, "Bu örnekte Merkez Bankası bağımsızlığının açıkça bir sorun olduğunu düşünüyorum" dedi.

Genelde başkalarının politikalarıyla ilgili yorum yapmadığını ama bunun daha önce ekonomide görülmemiş bir kombinasyon olduğunu belirten Bailey, "Güvenilir politikalara nasıl ulaşılacağınız sadece bugünkü durumunuz için değil repütasyonunuz ve ilerideki politika yapma kabiliyetiniz için de önemlidir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar