İnkar edilen buğday ithalatının belgeleri paylaşıldı: Hastalık çıkınca ülkeye sokulmamış

İnkar edilen buğday ithalatının belgeleri paylaşıldı: Hastalık çıkınca ülkeye sokulmamış
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, Hindistan'dan buğday ithal edildiğine dair haberleri yalanlamıştı. Tarım yazarı Ali Ekber, 50 bin tonluk buğday ithalatının belgesini paylaştı.

Türkiye'nin Hindistan'dan buğday ithal ettiğine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, 50 bin ton buğday ithal ettiği ortaya çıktı. Tarım Yazarı Ali Ekber, özel sektörün Hindistan'dan aldığı buğdayların ise "Hint Sürmesi" hastalığı çıkınca ülkeye sokulmadığını söyledi. Ekber, ithalatın gerçekleştiğine dair belgeyi de sosyal medya hesabından paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Hindistan'dan 50 bin ton buğday ithalatı yapıldığına yönelik iddiaları yalanlamıştı. Bakanlık, Türkiye'nin ayrıca 25 milyar dolar tarım ve gıda ürünleri dış satımıyla net ihracatçı ülke olduğunu belirttiği açıklamada, "Ülkemizin Hindistan'dan herhangi bir buğday talebi olmamıştır. Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi ithalat ihalelerinde Hindistan menşeli bir ürün için teklif de almamıştır" denilmişti.

HİNDİSTAN'DAN İTHAL EDİLEN BUĞDAY HASTALIKLI ÇIKTI

Tarım Yazarı Ali Ekber, ithalatın gerçekleştiğine dair belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Ekber, özel sektörün Hindistan’dan ithal ettiği buğdayın analizlerinde "Hint Sürmesi" hastalığı çıkınca ülkeye sokulmadığını belirtti.

Ekber'in paylaşımı şöyle:

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar