İnşaat-İş'ten 'Dayanışma yaşatır' kampanyası

İnşaat-İş'ten 'Dayanışma yaşatır' kampanyası
İnşaat İşçileri Sendikası, koronavirüs salgınında işsiz kalan işçiler için 'Dayanışma Yaşatır' başlıklı bir yardım kampanyası başlattı.

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle çok sayıda inşaat işçisi, ya ücretsiz izne çıkarıldı ya da işten atılarak işsiz kaldı.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) konuya ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada "Zaten zar zor geçinebilen on binlerce inşaat işçisi arkadaşımız koronavirüs salgını bahanesiyle işten atılarak açlığa mahkum edildi" vurgusu yaparak "Bu zor günlerde daha da zor durumda olan arkadaşlarımız için tüm işçi ve emekçileri destek ve dayanışmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

İnşaat-İş, çağrısında şunları ifade etti:

"DAYANIŞMA YAŞATIR" KAMPANYASINA DESTEK OL

Zor günlerden geçiyoruz. Zaten zar zor geçinebilen on binlerce inşaat işçisi arkadaşımız koronavirüs salgını bahanesiyle işten atılarak açlığa mahkum edildi.

Böylesi zor günlerde birbirimize uzattığımız dost elinin sıcaklığını hissetmek biz işçi ve emekçiler açısından yaşamsal önemdedir.

Bu kültür gereği İnşaat İşçileri Sendikası olarak, işten atılarak kendi kaderlerine terk edilen ve gerçekten zor durumda olan inşaat işçisi arkadaşlarımıza bir nebze de olsa yardım edebilmek amacıyla "Dayanışma Yaşatır" adındaki yardım kampanyasının startını veriyoruz.

Yardım kampanyası çerçevesinde tarafımıza ulaştırılan tüm desteklerin ulaştığı noktalar isim verilmeden internet sitemiz üzerinden tüm kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.

Bu zor günlerde daha da zor durumda olan arkadaşlarımız için tüm işçi ve emekçileri destek ve dayanışmaya davet ediyoruz.

İletişim:

İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Yunus Özgür: 0534 636 84 13

İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Anıl Deniz Gider: 0539 457 44 57


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar