Yasağa rağmen eylemde olacaklarını duyuran İnşaat-İş yönetici ve üyelerinden haber alınamıyor

Yasağa rağmen eylemde olacaklarını duyuran İnşaat-İş yönetici ve üyelerinden haber alınamıyor
Beşiktaş Kaymakamlığı’ndan sonra Üsküdar Kaymakamlığı da haklarını talep eden İnşaat-İş üyesi işçilerin eylemine özel yasak kararı çıkardı. Yasağı tanımayan işçilerden haber alınamıyor.

Beşiktaş Kaymakamlığı’nın ardından Üsküdar Kaymakamlığı da İnşaat-İş’in Türkerler Holding’in ilçede bulunan şantiyeleri önünde yapacağı eylem için özel yasak kararı aldı. İnşaat-İş kararı, "tanımıyoruz, orada olacağız!" şeklinde karşıladı. Yasağa rağmen eylemde olacaklarını duyuran sendika üyesi işçiler ve yöneticilerden haber alınamıyor.

İNŞAAT-İŞ: ÜYE VE YÖNETİCİLERİMİZE YİNE ULAŞAMIYORUZ

Sendikanın twitter hesabından yayınlanan duyuruda; "Sendikamız üye ve yöneticilerine yine ulaşamıyoruz. Arkadaşlarımızın bir kez daha gözaltına alındığını düşünüyoruz. 

Hakkını isteyen işçiye özel yasak kararları çıkararak patronları kollayan devlet işini yapıyor, biz de sınıf sendikacılığının gereklerini" ifadeleri kullanıldı.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

Türkerler Holding’in yüklenici firma olduğu Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü şantiyesinde çalışan İnşaat-İş üyesi işçiler, ödenmeyen fazla mesai-hafta sonu ve bayram günlerinde çalışma haklarını talep etmek için şirketin Ankara ve İstanbul’daki ofisleri ve şantiyeleri önünde eylem başlattı.

Beşiktaş Kaymakamlığı önceki gün şirketin İstanbul Levent’teki binasının bulunduğu sokağa özel yasak getirdi. İnşaat-İş üye ve yöneticileri, dayanışma için yanlarında bulunan DGD-Sen ve PTT-Sen üye ve yöneticileri gözaltına alındı. İnşaat-İş dün de yasak getirilen yerde iki ayrı grup şeklinde eylem yapmak isterken gözaltılar gerçekleşti. Gözaltına alınanlardan uzun bir süre haber alınamadı, telefonla aramaları engellendi.

Bu gelişimler üzerine "Türkerler Holding’e ait tüm şantiyeleri eylem alanına çevireceğiz!" diyen sendika, bugün Türkerler Holding’in İstanbul Ofisleri ve Üsküdar Çamlıca’da inşası süren Palet 2 Okulları önünde eylemde olacağını açıkladı, direnişin yasaklarla kırılamayacağını, yasal haklarını gasbettirmeyeceklerini vurguladı.

Eylemde olacaklarını duyuran sendika üyesi işçiler ve yöneticilerinden yine haber alınamıyor.

Öne Çıkanlar