İnşaatta ölen işçinin 'ataması yapılmayan öğretmen' olduğu ortaya çıktı

İnşaatta ölen işçinin 'ataması yapılmayan öğretmen' olduğu ortaya çıktı
İstanbul'da bir inşaatta çalışan Osman Varlı asansör boşluğunda ölü olarak bulunmuştu. Varlı'nın öğretmen olarak atama beklediği ortaya çıktı.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, atanamayan bir öğretmen, çalıştığı inşaat halindeki apartmanın asansör boşluğunda ölü bulundu.

7 Aralık günü saat 12.30 sıralarında Esenyurt Namık Kemal Mahallesi'nde bulunan inşaat halindeki bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmana gelen inşaat sahipleri, asansör boşluğunda bir kişiyi yerde hareketsiz yatarken buldu.

Polis ekipleri hayatını kaybeden işçinin inşaattaki dairelerin kapılarını takan Osman Varlı olduğunu tespit etti. Varlı'yı bulan kişiler ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Olayı anlatan Mehmet Ali Kaya adlı yurttaş, "İnşaatın kapılarını yapan işçi asansör boşluğuna düştü. Yeni bina olduğu için herhalde raylar falan yapılıyordu. Artık çocuk dengesini mi kaybetti orasını bilemiyorum ama düştüğü gibi ölmüş. Bu tarz olayların yaşanmaması için inşaatlarda önlem alınması gerekli" diye konuştu.

Ataması yapılmayan 23 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Fedai Altun da, atanması gerçekleştirilmediği için inşaatta çalışırken 11 Kasım'da elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti.

Altun’un sosyal medya hesabından en son 8 Ekim günü inşaata çalışırken paylaştığı gönderide "Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi)" ifadeleri dikkat çekmişti.

Öne Çıkanlar